Janine Abbring presenteert dit jaar VPRO Zomergasten

Janine Abbring (40) gaat dit jaar VPRO Zomergasten presenteren. De eindredacteur van de hitshow Zondag Met Lubach is van eind juli tot en met eind augustus elke zondagavond te zien op NPO 2. Dat heeft de omroep laten weten. Abbring is de belangrijkste vrouw achter de schermen van Zondag Met Lubach, dat in 2016 de Zilveren Nipkowschijf in de wacht sleepte. Bij het grote publiek is ze vooral bekend van haar reportages als een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door.

Ze verheugt zich op de nieuwe uitdaging. “Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten“, laat ze weten.

Werken in het weekend is ze wel gewend: “Als presentator van Vroege Vogels op zondagmorgen kreeg ik vaak de vraag of ik dat vroege opstaan niet erg vond. Nu bereid ik me voor op de terugkerende vraag of ik dat late doorwerken op zondagavond niet vervelend vind.”

Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO is blij met deze keuze. “We zijn blij met de keuze voor Janine als nieuwe presentatrice van VPRO Zomergasten. Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Ze schuwt niet om gasten op een positieve manier uit te dagen. We kijken uit naar een mooie en hopelijk verrassende nieuwe editie van VPRO Zomergasten.”

Voorgaande edities van VPRO Zomergasten werden gepresenteerd door Peter van Ingen (1988 t/m 1995), Freek de Jonge (1996), Wim T. Schippers (1997), Hanneke Groenteman (1998), Adriaan van Dis (1999 t/m 2002), Joost Zwagerman (2003 en 2004), Connie Palmen (2005), Joris Luyendijk (2006 en 2007), Bas Heijne (2008), Margriet van der Linden (2009), Jelle Brandt Corstius (2010 en 2011), Jan Leyers (2012), Wilfried de Jong (2013 t/m 2015) en Thomas Erdbrink (2016).

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen