Het Familiediner twijfelde over Dr. Phil-achtig element

Bert van Leeuwen en zijn collega’s hebben vaak getwijfeld of ze de nasleep van familieruzies in hun programma willen verwerken. Dat zou echter toch een beetje te veel Dr. Phil worden. Dat zegt de EO-ster dit weekend in het AD. Van Leeuwen heeft er vaak over lopen tobben. “Daar hebben we absoluut vaak over zitten brainstormen en telkens komen we tot de conclusie het niet te doen. Er volgt soms nog een heel traject van bemiddeling na het diner“, legt de programmamaker uit.

De presentator weet goed hoe zo’n traject eruit ziet. “Ik zit wel eens bij zo’n mediation. Dat kan uren duren en dan gaat de complete beerput open. Dat zou je voor tv dan op een Dr. Phil-achtige manier naar een paar minuten moeten terugbrengen.”

Het Familiediner wil echter niet de kant van Dr. Phil op. “Daarnaast, het blijkt ook te werken als ik vooraf de deal maak dat na het diner de camera’s gewoon uitgaan.

Het Familiediner viert zijn vijftienjarig bestaan maandag met de special Het Familiediner XL. Of hij dit programma over vijftien jaar nóg maakt? “Ik vrees van wel, zolang mensen ruzie blijven maken, haha.

Het AD-interview ‘Ik kan best verdrietig worden als het niet lukt’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen