Geraldine Kemper vindt vele tv-reizen ‘best lastig’

Geraldine Kemper vindt het vele reizen voor haar met belastinggeld gefinancierde tv-programma’s bij de NPO soms ‘best lastig’. Dat geeft ze vandaag aan in het AD. Kemper beseft zich dat de wereld verkennen op kosten van het volk ‘enorm luxe’ is. “Ik ontmoet mensen van over de hele wereld en ervaar verschillende culturen terwijl ik aan het werk ben, maar ik ga niet liegen: het is af en toe best lastig weer een vliegtuig in te stappen en leuke dingen met vrienden te missen“, zegt ze.

De presentatrice hoeft niet zo nodig continu in het buitenland te zijn. “Ik heb het in Nederland ook altijd heel goed naar mijn zin.”

Voorlopig is Kemper nog even druk met haar tv-reizen, want in 2015 tekende ze voor het eerst een meerjarig contract bij BNN. Dat loopt af in 2018. “O, dat loopt volgend jaar af, natuurlijk? Ik ben daar niet heel erg mee bezig. Ik denk dat ik nog wel even mag blijven, kijkend naar de programma’s die ik doe.”

Voorheen was ik daar in mijn hoofd veel onzekerder over: ik leefde per contract. Er was toch wel de angst dat er een vrolijke spring-in-’t-veld voorbij zou komen waar BNN liever op inzette. Met het driejarig contract viel dat weg.”

Het AD-interview ‘Ik moet kattenkwaad kunnen uithalen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN/Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen