‘Gastacteurs GTST krijgen 300 euro per dag’

Acteurs die een gastrol spelen in Goede Tijden Slechte Tijden krijgen daarvoor een vergoeding van 300 euro per opnamedag. Dat meldt weekblad Privé in een artikel over de comeback van Inge Ipenburg. GTST is nog altijd dé vooravondhit van RTL 4, maar in tegenstelling tot wat veel kijkers denken worden de acteurs daar niet schatrijk van. Babette van Veen moest al eens gieren om de suggestie dat een GTST-acteur per maand 5.000 euro netto krijgt: “Haha! Van welke planeet kom jij?

Ook Ipenburg zal genoegen moeten nemen met een salaris van enkele duizenden euro’s, vermoedt Privé. Toch moet de actrice behoorlijk investeren in haar tv-verschijning, want haar rimpels zijn niet verdwenen met Kruidvat-crème.

Ipenburg legt uit dat ze onder meer heeft geïnvesteerd in laserbehandelingen. “Ik heb nu ook draadjes in mijn gezicht die collageen aanmaken waardoor de zwaartekracht de boel niet verder naar beneden trekt“, zegt ze in het blad, via Blendle.

Ook andere GTST-acteurs gaven al eens aan niet rijk te worden van GTST. Actrice Stijn Fransen kan zich bijvoorbeeld niet eens een woning in Amsterdam veroorloven. “De stad is hartstikke duur en daardoor kan ik er geen huis in mijn eentje huren of kopen. Iedereen denkt dat als je bij de televisie werkt, het grote geld binnenstroomt, maar nu is dat nog niet zo.

En Everon Jackson Hooi: “Ik ben tevreden met het mooie salaris dat ik verdien. Ik word er verder niet rijk mee, maar is dat belangrijk. Ik kan heel goed leven met de basis en alle leuke extra’s die erbij komen, zijn mooi meegenomen. Alleen op die manier kan ik blijven shinen.

Met die extra’s bedoelt Hooi de vele schnabbels die GTST-acteurs doen om hun salaris aan te vullen. En juist daar uitte casting director Harry Klooster zich erg kritisch over in 2014: “Ik vind het jammer, en ook niet slim, dat acteurs en actrices nu vaak té snel andere dingen naast GTST gaan doen. Dat komt hun rol en de geloofwaardigheid in de serie niet.

Kijk naar Jette van der Meij, Caroline de Bruijn en Erik de Vogel. Die kent het publiek alleen als Laura, Janine en Ludo. Voor de kijkers zíjn zij hun personage. Dat werkt fantastisch en komt de geloofwaardigheid ten goede.

GTST is in elk geval nog tot en met 2019 te zien op RTL 4.

Overigens levert te gast zijn in een talkshow meer op dan acteren in GTST. Zo krijgt Marc-Marie Huijbregts 2.000 euro per uitzending van De Wereld Draait Door, verklapte financieel journalist Willem Middelkoop dat hij van DWDD 1.000 euro per exclusief optreden kreeg en onthulde Johan Derksen zijn talkshowvergoeding van 750 euro per keer.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen