DWDD-bashen gaat vandaag verder in AD en Parool

Jarenlang werd De Wereld Draait Door op handen gedragen, maar dat is sinds dit seizoen toch wel echt over. De kritiek dat het programma zijn sjeu kwijt is klinkt al maanden in de media. Deze week kreeg de VARA-talkshow van Matthijs van Nieuwkerk weer een bak ellende over zich heen vanwege de respectloze manier waarop Chriet Titulaer herdacht werd. Trouw riep gisteren op tot het opheffen van de talkshow en het DWDD-bashen gaat vandaag verder in het AD en Het Parool.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vond de uitzending over Titulaer wel meevallen, maar begrijpt toch de bak ellende die DWDD over zich heen kreeg. “De storm aan kritiek toont vooral weer eens de felheid en gretigheid waarmee DWDD door een groot deel van ons land wordt gehaat“, zegt ze.

Volgens De Jong heeft DWDD meer haters dan kijkers. “Als ik af en toe rond half acht ’s avonds een blik op Twitter werp, zijn de vuile opmerkingen en verwensingen niet van de lucht. Was ik Matthijs, was ik waarschijnlijk al honderd keer voor de trein gesprongen.

De Jong kan slecht tegen het ‘Amsterdamse gedweep met elitaire onderwerpen’ en ‘het neerbuigende toontje bij populair vermaak’. Ook ergert ze zich aan de zelfbevlekking in DWDD en het politiek-correcte gastenbeleid.

Het grote probleem van DWDD is dat het programma niet weet wat er buiten Amsterdam speelt, stelt ze in haar column, via Blendle.

Tv-recensent Han Lips van Het Parool vindt dat DWDD te veel in herhaling valt. “Het haar van Matthijs hangt er futloos bij, het programma sleept zich langs de vertrouwde onderdelen krakend en piepend naar het einde toe en in de ooit zo uitgelaten studio valt nu af en toe zelfs een stilte.

Lips denkt dat de verrassing van DWDD af is, zegt hij, via Blendle. “Het verloop van DWDD is zo vertrouwd geworden als de boemeltrein van Amsterdam naar Amersfoort.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen