Cornald Maas denkt dat Italië Songfestival gaat winnen

Cornald Maas denkt dat Italië het Eurovisie Songfestival in Kiev gaat winnen. Dat heeft de Avrotros-presentator en Songfestival-kenner gezegd op Radio 538. Italië stuurt zanger Francesco Gabbani in met het liedje Occidentali’s Karma. Die gaat hogere ogen gooien dan onze act O’G3NE, verwacht Maas. Hij was dit weekend bij een bijeenkomst van Songfestival-kandidaten in Amsterdam. “Het valt op dat bepaalde nummers heel erg blijven hangen en sommigen geruisloos voorbij gaan.”

Maas heeft alle acts voorbij zien komen. “Op zo’n podium wordt meteen duidelijk wat het straks echt gaat doen. Het zou mij heel, heel, heel erg verbazen als Italië niet wint met vlag en wimpel. Dat denk ik echt.”

Occidentali’s Karma is een winnaarslied, denkt Maas. “Het is best een jonge kerel met een oude, schorre scherm. Het lied heeft wel een goed verhaal. Hij spreekt amper Engels, maar heeft heel veel charisma. Hij krijgt iedereen mee. Al die mensen in de Melkweg wisten zijn dansje eenvoudig na te doen. Dat kan straks ook gebeuren in de grote hal daar.”

Het zou voor het eerst sinds lange tijd zijn dat Italië wint. “Sinds 1990. Het werd wel een keer tijd. Ik hoop het wel tenminste. Dat zou ik leuk vinden.”

Hoopt hij dan niet dat Nederland wint? “Ik hoop dat Nederland wint, maar ik weet niet of het gaat lukken. De meisjes van O’G3NE kunnen heel goed zingen. Als ze in staat zijn om de emotie van hun lied weten over te brengen, dan kan het wat worden.”

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen