BNN-VARA overweegt ‘iets groots’ om Bart te herdenken

BNN-VARA speelt met de gedachte om met ‘iets groots’ te komen om BNN-oprichter Bart de Graaff te herdenken. Dat vertelt zijn zus Mirjam vandaag in het AD. De Graaff zou afgelopen zondag vijftig jaar zijn geworden. “Tijdens besprekingen bij BNN-VARA kwam het ter sprake. BNN dat twintig jaar bestaat. Bart vijftien jaar dood. Tien jaar geleden de De grote donorshow. Gingen we iets groots doen? Maar voor mij hoeft het niet per se“, vertelt Mirjam dit weekend in de krant.

De Graaff leeft hoe dan ook wel voort, legt ze uit. “We laten hem voortleven in de Bart de Graaff Foundation waarin we mensen helpen die ook iets willen opzetten. En ik blijf het leuk vinden om mijn kinderen te vertellen over Bart en dingen te laten zien.”

Bij BNN-VARA is 25 mei, zijn sterfdag, nog altijd een vrije dag. “Dan gaan we elk jaar borrelen op het strand van Zandvoort. Iedereen van de omroep is dan welkom, ook oud-medewerkers. Ze hebben nu alleen een beetje pech, want het is Hemelvaartsdag.

Een nieuwe De Graaff is er niet. Ook niet bij een brutale omroep als PowNed, vindt Mirjam. “Bij PowNed wordt diegene die wordt geïnterviewd voor paal gezet. Het verschil met Bart: als hij wegging bij de geïnterviewde, had je het gevoel dat ze het allebéi leuk hadden gehad. Hij wás ook schattig.

Het AD-interview ‘Ik mis Bart nog zó vaak’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen