Avrotros vindt opvolger naar SBS vertrokken directeur

De grote publieke omroep Avrotros heeft een opvolger gevonden voor de naar SBS 6 vertrokken mediadirecteur Remco van Leen. Het gaat om Bart Barnas, nu werkzaam als hoofdredacteur van de Amsterdamse stadszender AT5. Dat heeft de omroep laten weten. Eric van Stade, de algemeen directeur van Avrotros, laat weten dat hij blij is met deze aanwinst. “Ik ken Bart al lang en heb enkele jaren geleden met hem samengewerkt rondom de fusie van AT5 en NH Media“, vertelt hij.

Van Stade vervolgt: “Bart is een integere man met een duidelijke visie op de toekomst van media. Hij heeft zowel aan de commerciële als publieke kant gewerkt en hij heeft ervaring met landelijke en regionale media.”

Daarnaast zit het multimediaal denken en werken in Barts DNA waardoor hij absoluut een versterking is voor de toekomstplannen van Avrotros, besluit Van Stade.

Ook Bart Barnas kijkt uit naar zijn start bij de omroep: “Ik ben er trots op dat na 5 jaar volle inzet voor AT5 en NH Media beide merken er goed voor staan. De mensen die er nu werken zijn klaar voor de toekomst en ik verwacht dat zij verder gaan met de succesvolle transitie van traditionele omroep naar een modern mediabedrijf.”

De mogelijkheid om nu bij Avrotros aan de slag te gaan past bij mijn ambitie.Avrotros staat voor kwaliteitscontent voor een breed publiek en ik verwacht dat we die nog beter kunnen gaan bedienen als we goed gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden die de media tegenwoordig bieden.

Barnas is sinds 2012 werkzaam als hoofdredacteur bij AT5 en NH Media. Daarvoor ontwikkelde hij programma’s voor BNN. Van 2005 tot 2011 werkte hij bij Viacom als uitvoerend producent en hoofdredacteur voor meerdere merken waaronder MTV, Nickelodeon, TMF en Comedy Central.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen