Avrotros vindt opvolger naar SBS vertrokken directeur

Geplaatst op Tue 18 Apr 2017 om 12:18

De grote publieke omroep Avrotros heeft een opvolger gevonden voor de naar SBS 6 vertrokken mediadirecteur Remco van Leen. Het gaat om Bart Barnas, nu werkzaam als hoofdredacteur van de Amsterdamse stadszender AT5. Dat heeft de omroep laten weten. Eric van Stade, de algemeen directeur van Avrotros, laat weten dat hij blij is met deze aanwinst. “Ik ken Bart al lang en heb enkele jaren geleden met hem samengewerkt rondom de fusie van AT5 en NH Media“, vertelt hij.

Van Stade vervolgt: “Bart is een integere man met een duidelijke visie op de toekomst van media. Hij heeft zowel aan de commerciële als publieke kant gewerkt en hij heeft ervaring met landelijke en regionale media.”

Daarnaast zit het multimediaal denken en werken in Barts DNA waardoor hij absoluut een versterking is voor de toekomstplannen van Avrotros, besluit Van Stade.

Ook Bart Barnas kijkt uit naar zijn start bij de omroep: “Ik ben er trots op dat na 5 jaar volle inzet voor AT5 en NH Media beide merken er goed voor staan. De mensen die er nu werken zijn klaar voor de toekomst en ik verwacht dat zij verder gaan met de succesvolle transitie van traditionele omroep naar een modern mediabedrijf.”

De mogelijkheid om nu bij Avrotros aan de slag te gaan past bij mijn ambitie.Avrotros staat voor kwaliteitscontent voor een breed publiek en ik verwacht dat we die nog beter kunnen gaan bedienen als we goed gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden die de media tegenwoordig bieden.

Barnas is sinds 2012 werkzaam als hoofdredacteur bij AT5 en NH Media. Daarvoor ontwikkelde hij programma’s voor BNN. Van 2005 tot 2011 werkte hij bij Viacom als uitvoerend producent en hoofdredacteur voor meerdere merken waaronder MTV, Nickelodeon, TMF en Comedy Central.

Foto: Avrotros
8 Reacties op “Avrotros vindt opvolger naar SBS vertrokken directeur”


 1. ArjenH

  NIET! Die man is volgens mij niet capabel..

 2. Andreas

  Gelukkig reed de kruiwagen nog prima. Is het niet typisch dat je bij zulke functies nooit iemand ziet die ECHT ervaring heeft met regionale media uit het noorden of zuiden van ons land? Als je goed leest heeft deze man geen ervaring bij de regionale omroep, maar bij AT5, een lokale omroep. We wensen hem veel succes, hij zal het nodig hebben.

 3. Ano

  Denk dat Remco er binnenkort weer op de stoep staat omdat er een talpavazal richting SBS gaat

 4. joost

  @Ano Nee hoor die gaat daar echt niet terugkomen. Dat mocht hij willen.

 5. LINKSE WEGKIJKER

  Wat een lekkere zigeuner zeg

 6. Haha

  Meteen terug draaien dat Koefnoen moet stoppen.

  De zenders die worden genoemd zijn niet echt noemenswaardig meer of zelfs nooit geweest (Comedy central/Nick).

 7. mix

  @HAha Er komt wel een opvolger voor Koefnoen. Gemaakt door BNN-VARA. Een Kopspijkers 2.0 presentatie Sophie Hilbrand. Het gaat heten Klap ook week (wat ook een verwijzing naar het Kopspijkerspel kan zijn) cabaret team bestaan uit het team van Koefnoen (o.a. Owen en Paul) aangevuld met cabaretiers van De Kwis en Spijkers met koppen radio.

 8. Bart

  Een paar goede en leuke presentatoren zijn weg bij AT5. En wat krijgen de kijkers daar voor terug? Vervelende en drukke types die meer passen bij Powned. Geen goed nieuws dus voor de kijkers van de Avro. Die houden meer van stijl en klasse en een beschaafde manier van presenteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.