Alweer flop voor Jan Versteegh: oorlogshow mislukt

De nieuwe Jan Versteegh-show Dat Wordt Oorlog, waarin een oorlogsconflict wordt nagebootst, is dinsdagavond met zeer teleurstellende kijkcijfers van start gegaan op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het vierdelige Dat Wordt Oorlog trapte af met slechts 189.000 kijkers (3 procent). Tijdens het programma werd NPO 3 aan alle kanten ingehaald, onder meer door RTL 7 en Veronica, die rond de 400.000 kijkers scoorden met een goedkope filmherhaling.

Het is niet de eerste flop van het jaar voor Versteegh. Eerder dit jaar ging hij op dezelfde zender volledig de mist in met zijn Quickest Quiz. Het dagelijkse vooravondprogramma werd enorm slecht bekeken. Op een gegeven moment keken er slechts 59.000 mensen.

Waar hij met de Quickest Quiz slechts 1 procent van alle kijkers op dat moment wist te vermaken, weet hij met Dat Wordt Oorlog al 3 procent te vermaken. Toch is dat nog steeds erg mager voor een zender die onder de derde knop van de afstandsbediening ligt.

Dat Wordt Oorlog is een sociaal experiment waarbij twee groepen, zonder dat ze het zelf doorhebben, tegen elkaar worden opgezet. Alles wordt ingezet om afgunst en haat te creëren richting een groep die ze nog nooit hebben gezien. Wat gebeurt er wanneer ze voor het eerst met elkaar worden geconfronteerd?

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen