Allochtoon wil dat WNL ‘opkankert’ uit Utrecht

Foto: SBSEen cameraploeg van de rechtse omroep WNL is eerder deze maand in de problemen gekomen tijdens opnames in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een allochtone man eiste dat de tv-makers zouden ‘opkankeren’ uit zijn wijk. Dat is vanavond te zien in WNL Opiniemakers op NPO 2. De WNL-ploeg liep samen met de rechtse opiniemaker Wierd Duk door de achterstandswijk heen. Uit het niets kwam de allochtone man vanuit de achtergrond naar de cameraploeg toegelopen.

De meneer was niet gediend van de WNL-ploeg. “Hé, opkankeren, uit uit. Kankerlijer, oprotten met die camera, draai je om. Je moet het vragen, hè. Bij Hollandse mensen vraag je het wel en bij ons niet. Opdonderen.

Toepasselijk genoeg legt Duk in deze uitzending juist uit dat het voor hem moeilijk blijft om zich uit te spreken over thema’s als integratie. “Mensen zijn bang om het daarover te hebben omdat ze met de dood worden bedreigd.

Omroep WNL begrijpt niets van de agressieve reactie van de man. “Vreemd genoeg was de camera niet eens op de boze man gericht. Toch had deze het gevoel dat hij onheus behandeld werd vanwege zijn afkomst.”

Het lukte WNL niet om de man te kalmeren. “Een uitleg van de cameraman werd met meer schelden begroet. Uiteindelijk besloot de ploeg elders verder te draaien.

WNL Opiniemakers is vanavond om 21.20 uur te zien op NPO 2. Een fragment vindt u onderstaand.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen