Ajax – Feyenoord bezorgt FOX Sports kijkrecord

De wedstrijd Ajax – Feyenoord heeft zondagmiddag gemiddeld 869.000 kijkers gescoord op FOX Sports Eredivisie. Daarmee is het de meest bekeken wedstrijd ooit op de betaalzender. Dat heeft FOX vandaag laten weten. Het kijkerspubliek was verdeeld over twee zenders. Het verslag op FOX Sports Eredivisie 1 trok gemiddeld 749.000 kijkers en op FOX Sports Eredivisie 5, waar ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing te zien was, keken er nog eens 120.000.

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken er nog eens 50.000 unieke mensen, aldus FOX.

En dat is nog niet alles, aldus de zender. “De kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek houden geen rekening met kijkers die buitenshuis kijken, bijvoorbeeld in de horeca. Zo verzamelden zich gisterenmiddag alleen al op het stadhuisplein in Rotterdam duizenden supporters om de Klassieker live te volgen op FOX Sports Eredivisie.”

Het vorige record staat op de wedstrijd Feyenoord – PSV op 26 februari van dit jaar. Daar keken 826.000 mensen naar. “Het kijkcijferrecord is nu al voor de derde keer dit seizoen verbroken. Dit geeft blijk van de voortdurende groei in beschikbaarheid van FOX Sports Eredivisie in de Nederlandse huishoudens.”

De klassieker eindigde overigens in een 2-1 overwinning voor de Amsterdammers, waardoor de titelstrijd nog verre van beslist is.

Foto: FOX

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen