AD keek Passion uit protest tegen knieval voor islam

Tv-recensent Angela de Jong keek de NPO 1-hit The Passion donderdagavond vooral om te protesteren tegen de knieval voor de islam. Dat laat ze vandaag weten in het AD. Het AD meldde woensdag op de voorpagina dat Rooms-Katholieke basisscholen de viering van Pasen aanpassen, als ‘gebaar naar islamitische ouders’. Soms wordt de bovenkant van paasstokken afgebroken als leerlingen niet mogen rondlopen met een kruis, was te lezen in de krant. En dat stuit tv-kenner De Jong tegen de borst.

De Jong ziet het als een ‘politiek statement’ dat ze naar The Passion heeft gekeken. “Dat nu zelfs al protestantse en rooms-katholieke scholen het feest uit de religieuze hoek trekken om islamitische leerlingen, maar vooral hun ouders, niet voor het hoofd te stoten – dat maakt me dus ronduit kwaad.

Dat komt allemaal nog bovenop zo’n ‘laffe’ Albert Heijn die de paasstol nu feeststol noemt, aldus De Jong. “Wat is dat toch dat de culturele waarden en normen waarop dit land is gebouwd zó makkelijk worden verkwanseld door sommige mensen?

Daarom heeft ze ‘van begin tot einde’ naar The Passion gekeken. “Omdat ik vind dat we onze tradities en roots moeten koesteren. Dáárom keek ik The Passion.”

De AD-recensie ‘Passion’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen