538-Coen vreest uitlekken privémails na Mac-reparatie

Radiomiljonair Coen Swijnenberg moet zijn computer wegbrengen ter reparatie, maar wil te allen tijde voorkomen dat zijn privémails uitlekken. Daarom vraagt hij aan zijn volgers advies over hoe hij dit moet aanpakken. Dat is te lezen op Twitter. Swijnenberg wil niet hebben dat vreemden toegang hebben tot zijn privégegevens. “Vraag. M’n Mac moet naar de winkel voor nieuw scherm. Wil graag m’n mail afschermen (met wachtwoord bv). Is zoiets mogelijk?“, vraagt hij.

Al snel krijgt Swijnenberg advies aangeboden. “Back up maken via Time Machine, Mac leegmaken en inleveren, backup terugzetten“, zegt techdeskundige Elger van der Wel.

Dat had hij zelf ook wel kunnen bedenken. “Ja dat is het beste natuurlijk. Maar wel gedoe“, zegt Swijnenberg.

Van der Wel denkt echter dat de dj geen risico’s moet nemen. “Ik zou altijd het zekere voor het onzekere nemen, zeker als je een publiek persoon bent.

Rachid Finge, oud-nieuwslezer bij de NOS en tegenwoordig werkzaam voor Google, heeft een betere tip: “Nieuw user-account in macOS aanmaken waarmee zij op je computer kunnen, en niet het wachtwoord van je eigen user-account geven.”

Swijnenberg: “Goeie.

Recentelijk onthulde Swijnenberg nog dat hij voor het eerst overweegt om over te stappen van iPhone naar Samsung.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen