Youp tipt Pieter Derks voor Oudejaarsconference

Youp van ’t Hek zou het leuk vinden als Pieter Derks een keer de Oudejaarsconference van NPO 1 gaat verzorgen. Dat zegt de topcabaretier in zijn column in VARAgids. Na Claudia de Breij in 2016 en Van ’t Hek dit jaar, is er in 2018 nog een plekje vrij op de laatste dag van het jaar. “Ik hoop dat Pieter dat in de toekomst ook een keer gaat doen. Volgens mij is hij er geknipt voor. Hij is geëngageerd, actueel en zeer geestig. Wekelijks luister ik met veel plezier naar zijn radiocolumn bij de NPO.

Die columns van Derks zijn volgens Van t Hek erg sterk. “Mij valt telkens op hoe slim die stukjes in elkaar zitten. Geen idee of Pieter al gevraagd is, maar als ik de VARA was dan zou ik het wel weten.”

En Claudia weet nu hoe leuk het is en gaat het ongetwijfeld nog een keer doen. Maar eerst mag ik weer. 2017 is mijn jaar. Kijkersvraagje: Zal Donald Trump op oudejaarsdag nog president zijn?“, vraagt hij zich af (via Blendle).

De Oudejaarsconference van NPO 1 is voor veel cabaretiers het hoogst haalbare. Op de laatste dag van het jaar treffen zij namelijk gegarandeerd een miljoenenpubliek op ’s lands meest bekeken zender.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen