Wim Pijbes vindt dat NPO films te laat uitzendt

Wim Pijbes, bekend als voormalig directeur van het Rijksmuseum, vindt dat films bij de NPO veel te laat worden uitgezonden. Dat zegt hij in een interview met VARAgids. Waar de commerciële tv-zender grossieren in films op prime time, zijn ze bij de NPO vaak heel laat te zien. “Het valt me wel op dat er, naast veel pulp, ontzettend veel goeds gemaakt wordt. De publieke omroep in Nederland doet het goed. Maar waarom staan al die prachtige films zo laat op de avond geprogrammeerd?

Hij klinkt als een ouderwetse tv-kijker, maar is dat naar eigen zeggen niet. Meestal kiest Pijbes zijn eigen uitzendmoment. “Pasgeleden betrapte ik mezelf erop dat ik weer eens een hele avond tv had gekeken. Het voelde bijna als spijbelen. De Wereld Draait Door, het Journaal, een mooie serie, Humberto afgewisseld met Jinek – ineens was het bedtijd. Had ik jaren niet gedaan, ik kijk altijd uitzendinggemist.”

Wel is Pijbes nog geen abonnee van een van de bekende Amerikaanse videodiensten. “Ik denk dat we de laatste zijn in de straat zonder Netflix of HBO, het zij zo“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Pijbes is bij het grote publiek vooral bekend van De Wereld Draait Door.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen