Wim Pijbes vindt dat NPO films te laat uitzendt

Geplaatst op Sat 18 Mar 2017 om 9:55

Wim Pijbes, bekend als voormalig directeur van het Rijksmuseum, vindt dat films bij de NPO veel te laat worden uitgezonden. Dat zegt hij in een interview met VARAgids. Waar de commerciële tv-zender grossieren in films op prime time, zijn ze bij de NPO vaak heel laat te zien. “Het valt me wel op dat er, naast veel pulp, ontzettend veel goeds gemaakt wordt. De publieke omroep in Nederland doet het goed. Maar waarom staan al die prachtige films zo laat op de avond geprogrammeerd?

Hij klinkt als een ouderwetse tv-kijker, maar is dat naar eigen zeggen niet. Meestal kiest Pijbes zijn eigen uitzendmoment. “Pasgeleden betrapte ik mezelf erop dat ik weer eens een hele avond tv had gekeken. Het voelde bijna als spijbelen. De Wereld Draait Door, het Journaal, een mooie serie, Humberto afgewisseld met Jinek – ineens was het bedtijd. Had ik jaren niet gedaan, ik kijk altijd uitzendinggemist.”

Wel is Pijbes nog geen abonnee van een van de bekende Amerikaanse videodiensten. “Ik denk dat we de laatste zijn in de straat zonder Netflix of HBO, het zij zo“, besluit hij in de gids (via Blendle).

Pijbes is bij het grote publiek vooral bekend van De Wereld Draait Door.

Foto: VARA
13 Reacties op “Wim Pijbes vindt dat NPO films te laat uitzendt”


 1. Anonymous

  De films die hij wil zien trekken geen kijkers zo rond 21.00 uur .

 2. sabine

  Hij heeft helemaal gelijk.

 3. Anonymus

  Ach , wie kijkt er nog npo dan.

 4. Anonymous

  11.19 Ik en miljoenen met mij.

 5. hugo

  Volgens mij is de reden, dat de PO programma’s niet mag onderbreken voor reclame en dan missen ze op prime time een paar reclameblokken. Alhoewel: detectives van 80 minuten zenden ze wel uit., maar daar kijken dan ook meer dan een miljoen mensen naar.

 6. anonymus

  Nou , nou , miljoenen? overdrijven is ook een vak.Hooguit een paar honderd bejaarden kijken nog npo na de slachting onder jouw PVDA.

 7. Remi

  Ik vraag me nog steeds af waarom ze Pijbes na een paar maanden
  al hebben buitengeschopt bij Museum Voorlinden in Wassenaar.

  Wat daar is voorgevallen blijft in nevelen gehuld ;)

 8. Anonymous

  Poosje terug zond NPO2 allerlei Hitchcock films uit. Die wilde ik best eens bekijken, maar een uitzendtijdstip van half 12 ‘s avonds is veel te laat.

  Beetje off-topic: Zag van de week op SBS9 een Scooby-Doo film, toch echt een kinderfilm, geprogrammeerd om half 12 ‘s avonds. Wat voor gedachtegang zit daar toch achter?

 9. Arend Hiller

  de NPO kunnen we beter afschaffen. Er kijkt geen hond meer .

 10. Anonymous

  Arend Hiller “Er kijkt geen hond meer”

  Jij als hond zeker niet.
  Alleen je fake name al is om te kotsen.

 11. Mj

  Wim Pijbes heeft gewoon een punt.

  Er zijn ook nog mensen die ‘s ochtends vroeg op moeten, of te wel mensen die WERKEN.

 12. Kwalbert

  NPo is toch bedoeld voor ambtenaren en steuntrekkers.

 13. gerdien

  Daar heeft hij gelijk in maar dan neem je ze toch op?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.