VVD en PVV kregen meeste media-aandacht

Foto: SBSDe VVD en de PVV hebben in de drie weken voor de verkiezingen de meeste aandacht gekregen op radio en televisie. Dat blijkt uit de Politieke Media Barometer die is opgesteld door Zoom Media. Bijna 18 procent van de media-uitingen op radio en tv ging over de VVD of lijsttrekker Mark Rutte. De PVV volgt met bijna 15 procent. Dan volgt op enige afstand een middenmoot die dicht bij elkaar ligt met achtereenvolgens PvdA, D66 en CDA die allen ongeveer 11 procent aandacht kregen.

Bij de regionale omroepen zijn de verschillen groot. In Groningen op RTV Noord ging 24 procent van de politieke berichtgeving over de PvdA, dit is twee keer zoveel als in Zeeland (12 procent). In Noord-Holland en Limburg ging met respectievelijk 23 procent en 21 procent de meeste aandacht naar de PVV.

De volledige analyse per regio is terug te vinden op de website van Zoom Media. “Het doel van het rapport is om een steentje bij te dragen aan het transparant maken van het medialandschap in relatie tot de politiek“, zegt directeur Abderrahim Aït Ben Moh.

We presenteren de cijfers op de website en in het rapport met een open vizier. Op die manier stellen we mensen in staat om voor zichzelf te bepalen welke aanvullende terreinen verder onderzocht moeten worden.

Zoom Media is een nieuwsbedrijf, gespecialiseerd in de monitoring en rapportage van radio- en televisienieuws en -actualiteiten.

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen