‘Vreemde taal geen barrière voor Netflix-kijker’

Geplaatst op Fri 17 Mar 2017 om 9:05

De reden dat Netflix zo lang wacht met de productie van een Nederlandse serie, heeft niets te maken met onze taal. Een vreemde taal is namelijk geen barrière voor de Netflix-kijker. Dat zegt hoofd producties Ted Sarandos vandaag in De Telegraaf. Netflix wil een Nederlandse serie maken, maar dat gaat in 2017 niet meer gebeuren. Er zijn wel tientallen andere Europese producties aangekondigd. “Ja, we steken er ruim anderhalf miljard euro in“, legt Sarandos uit in de ochtendkrant.

De kijker eist geen Engels meer, aldus Sarandos. “Series als Narcos en Marseille hebben bewezen dat vreemde talen geen barrières hoeven te zijn. We hopen dat een serie als Las Chicas del Cable, een nieuwe Spaanse serie, net zo’n groot publiek gaat trekken.”

Hij vervolgt: “Het is moeilijk voor te stellen maar er komt een dag dat er meer mensen Netflix kijken in een andere taal dan in het Engels. En we hebben nu al bijna het punt bereikt waarop we meer klanten buiten Noord-Amerika hebben dan binnen.

Naar welke serie hij zelf het meest uitkijkt? “Friends from College, een geweldige nieuwe comedy.

Het Telegraaf-artikel Netflix droomt verder kunt u lezen via Blendle.

Foto: Netflix
5 Reacties op “‘Vreemde taal geen barrière voor Netflix-kijker’”


 1. GT

  Iets wat we in landen als Nederland, Denemarken en Zweden natuurlijk allang wisten.

 2. Wolf

  Ach , de hele RTL en NPO kliek brabbelt onverstaanbaar Nederlands. Dat noemen we Kauwgom dialect van de linkse westerlingen , het begon met de ‘Kindejndewwjjje voowjjj kindewwjjwe'” van de foawwwjjjaa ,hahahaaaha.

 3. Koos

  @Wolf: de verkiezingen zijn voorbij hoor. We kunmen weer aardig doen tegen elkaar.

 4. Ron

  Videoland inlijven bij Netflix, heb je gelijk de hele catalogus Nederlandse producties in huis. Bam.

 5. martijn

  Het zit diep he wolf…..zoek een hobby man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.