‘Vincent Verweij maakte zich belachelijk in Pauw’

Tv-maker Vincent Verweij heeft zich dinsdagavond laat volstrekt belachelijk gemaakt in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong van het AD, schrijft ze vandaag in de krant. Verweij heeft een documentaire gemaakt over Van Gogh-rover Octave ‘Okkie’ Durham. Aan tafel bij Pauw bagatelliseerde Verweij de misdaad. Hij vond het bijvoorbeeld wel grappig dat Okkie na de diefstal aan het meesterwerk gelikt heeft. “Ik zie een boef die interesse voor kunst ontwikkelt.

De directeur van het Van Gogh-museum, die net als Okkie en Verweij aan tafel zat, reageerde uiteraard vol afschuw op de laconieke manier waarop Okkie terugkijkt op zijn misdaad. Verweij vond dat de directeur maar even moest ‘relativeren’.

Verweij maakte Okkie’s eerdere optreden in De Wereld Draait Door daarmee niet goed, aldus De Jong. “Toen het tijd was voor Pauw moest ik bijna kokhalzen van wéér die grijnzende tronie. Maar Okkie bleek geschrokken van zijn optreden in DWDD en bond in. Nu was het documentairemaker Vincent Verweij die zich volslagen belachelijk maakte.”

Ze is het ermee eens dat Verweij’s opmerking over het ontwikkelen van liefde voor kunst ‘walgelijk’ werd genoemd aan tafel. “Niet dat Pauw dat zei overigens, maar de directeur van het Van Gogh Museum, ook te gast, gelukkig wel“, zegt ze in haar column (via Blendle).

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen