Vincent Verweij heeft spijt van DWDD en Pauw

Tv-maker Vincent Verweij heeft er spijt van dat hij met Van Gogh-rover Octave ‘Okkie’ Durham naar De Wereld Draait Door en Pauw is gegaan. Dat zegt hij tegen De Correspondent. In DWDD maakte Okkie zichzelf zwaar belachelijk en in Pauw deed Verweij dat. Okkie was het onderwerp van een documentaire van Verweij. In Pauw sprong Verweij in de bres voor Okkie met een foute opmerking. “Het was een slecht gekozen moment voor een grap. Ik zat te veel in de verdediging“, zegt hij nu.

Verweij heeft spijt van zijn laconieke uitspraken over Okkie’s diefstal. “Ik sloeg erin door, stelde me te veel op als zijn advocaat. Daarnaast zat ik voor het eerst sinds tijden weer tegenover die museumdirecteur – een man die me tijdens het maken van de documentaire actief heeft tegengewerkt. De frustratie over die tegenwerking kwam er tijdens dat gesprek ook uit, niet handig.

Okkie leek in DWDD trots op zijn misdaad. “Okkie had zich belachelijk gedragen aan tafel bij De Wereld Draait Door. Ik had hem gezegd zich niet te laten provoceren, niet stoer te gaan lopen doen, maar hij liet zich toch verleiden toen die schaatser het morele licht in de duisternis probeerde te zijn.

Uiteindelijk was Verweij’s docu over Okkie geen kijkcijferhit. “We hadden nooit naar De Wereld Draait Door moeten gaan. Ik ben zo veel bezig geweest met het promoten van de film, zo gefocust geweest op de kijkcijfers, dat mensen al moe van ons waren tegen de tijd dat hij werd uitgezonden.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen