Vervolg op Krabbé Zoekt Van Gogh en Zoekt Picasso

Jeroen Krabbé, de vader van Martijn Krabbé, komt na Krabbé Zoekt Van Gogh in 2015 en Krabbé Zoekt Picasso dat momenteel wordt uitgezonden, opnieuw met een programma waarin hij het spoor volgt van een beroemde kunstenaar. Dat vertelt de Avrotros-presentator in Avrobode. Krabbé hoefde niet lang na te denken toen hij het aanbod kreeg. “Halverwege deze serie heeft Avrotros me al gevraagd of ik er nog een wil maken. Nou graag, want ik vind het verschrikkelijk leuk om te doen.”

Op dit moment wil Krabbé nog niet verklappen waar de derde serie over gaat. “Over welke schilder die zal gaan, verklap ik nog niet. Het duurt ook wel even voordat ik eraan ga beginnen. Eerst even afkicken van Picasso.”

De opnames zijn bovendien zwaar, aldus Krabbé. De ervaringen slingeren hem van de ene emotie na de andere emotie. “Ik ben in Amerika in huizen geweest, waar werken van Van Gogh, Matisse, Picasso en andere grote meesters hingen. Het maakte me woedend. Ik vind niet dat mensen privé zulke werken mogen hebben, alleen omdat ze er status aan ontlenen. Grote kunst hoort aan de mensheid!

Zelf zou hij een beroemd schilderij nooit voor zichzelf houden. “Als ik een kunstwerk van hem in handen zou krijgen, zou ik het onmiddellijk aan een museum in bruikleen geven omdat ik vind dat iedereen het moet zien.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen