Verkiezingstalkshow Pauw & Jinek is een grote hit

De politieke talkshow van Jeroen Pauw en Eva Jinek is een hit. Gemiddeld keken er deze week, de eerste van drie uitzendweken, bijna 1,1 miljoen mensen (32 procent) naar de show. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zelfs op vrijdag, de enige avond waarop RTL Late Night dankzij lead-in The Voice nog een succes is, scoorde Pauw & Jinek: De Verkiezingen meer dan een miljoen kijkers. De weekafsluiter was goed voor een score van bijna 1,2 miljoen kijkers (29 procent).

Het is bijzonder dat Pauw & Jinek op vrijdag meer dan een miljoen kijkers trekt. Afzonderlijk is dat Pauw en Jinek in totaal slechts twee keer gelukt.

Jinek trok afgelopen februari, op de avond dat The Voice of Holland zijn minst bekeken finale ooit had, bijna 1,1 miljoen kijkers. Pauw scoorde alleen in mei 2016 meer dan één miljoen kijkers met een vrijdaguitzending: het interview met Max Verstappen trok toen bijna 1,2 miljoen kijkers.

Al met al blijft NPO 1 klappen uitdelen aan RTL 4. RTL Late Night trok deze week gemiddeld 730.000 kijkers (16 procent). Zonder de succesvolle vrijdaguitzending mee te tellen komt het gemiddelde uit op een erbarmelijke 557.000 kijkers (13 procent).

Wellicht is het een idee voor RTL 4 om RTL Late Night als wekelijkse entertainmentshow te behouden op de late vrijdagavond en doordeweeks iets meer op de inhoud te gaan zitten met een serieus programma.

De kijker is sinds de jaarwisseling namelijk massaal overgelopen van de late avond van RTL 4 naar de late avond van NPO 1, behalve op vrijdag.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen