‘Verkiezingsavond RTL 4 gezelliger dan die van NOS’

Het programma RTL: De Uitslagenavond dat RTL 4 vanavond uitzendt op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen, is een stuk gezelliger dan Nederland Kiest van de NOS op NPO 1. Dat stelt Merel Westrik, die samen met Humberto Tan de presentatie van de RTL-show verzorgt, op Radio 10. Westrik hoopt dat men voor RTL kiest. “Wat wel leuk is aan ons, is dat het heel gezellig is. We hebben heel veel gasten die op een makkelijke en slimme manier heel leuk over de politiek kunnen praten.”

Bij de NOS is het toch allemaal wat stijver, lijkt Westrik te willen zeggen. “Bij ons op tafel staan de kaasstengels en de biertjes.”

Toch heeft de NOS wel een modern touchscreen waarop de resultaten worden gepresenteerd. “Wij hebben ook wel een scherm, waarop je echt de exitpolls ziet. Dan zie je het aantal zetels dat de partijen nu hebben in de Tweede Kamer en wat ze gaan halen. We hebben niet zo’n scherm met swipen en touchen en dat soort dingen. Maar ik zou toch gewoon kiezen voor het simpele scherm bij ons.

Westrik verheugt zich op de uitzending. “We gaan voor het eerst met RTL Nieuws en RTL Late Night samenwerken. Onze RTL Nieuws-desk is verplaatst naar de studio van RTL Late Night. We maken een uitzending tot de uitslag zo’n beetje bekend is.”

De presentatrice weet nog niet wat ze aan gaat trekken tijdens de uitzending. Op een persfoto draagt ze een zwart pakje, maar of dat vanavond ook zo is, wordt duidelijk aan het begin van de uitzending.

Zowel de verkiezingsavond van NPO 1 als die van RTL 4 begint om 20.30 uur. SBS 6 brengt een nieuwe aflevering van Hart in Aktie.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen