Tv-recensent Volkskrant: ’Te weinig keuze in vooravond’

Het Nederlandse tv-aanbod is heel erg mager in de vooravonduren. Na een paar keer zappen kom je al niet meer verder dan enorm oude politiebeelden. Dat stelt tv-recensent Julien Althuisius vandaag in de Volkskrant. Althuisius is niet te spreken over het aanbod in de uren nadat werkend Nederland thuis komt. “Wie op een doordeweekse dag eens wat anders wil dan De Wereld Draait Door, Utopia of RTL Boulevard, heeft zo rond 19:30 uur weinig keus“, stelt de televisiekenner in de krant.

Al snel kom je uit bij armoedige programmeringen, aldus Althuisius. “Je hoeft niet heel lang te zappen om op RTL7 terecht te komen, waar je wordt verwelkomd met een bord vol adrenaline, testosteron en zwaailichten. Oftewel: Stop! Politie.”

Er is niks mis met politiebeelden, maar wel als die ‘heel oud tot belachelijk oud’ zijn, vindt hij. Hij zag laatst een aflevering met politiebeelden uit juli 1998, waarin een boete van 240 gulden werd uitgedeeld. “Op de achtergrond kon je een brontosaurus zien grazen.”

Het is goedkope, liefdeloze opvulling. Op primetime nota bene. Dat heeft iets obsceens, alsof het RTL7 werkelijk niet interesseert of er iemand kijkt.

Het beklag van Julien Althuisius kunt u lezen op de website van de Volkskrant.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen