Tijs van den Brink maakt reclame voor McDonald’s

Tijs van den Brink maak vanavond in zijn NPO 2-programma Bolwerk op een zeer ongepaste wijze reclame voor fastfoodketen McDonald’s. Dat blijkt uit een voorproefje van de EO-uitzending op Twitter. Bolwerk is een programma waarin de leiders van de christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP aan het woord komen. Vanavond is het de beurt aan CU-leider Gert-Jan Segers. Als hij serieus vertelt over de zwarte kant van de islam, onderbreekt Van den Brink hem abrupt.

Segers vertelt in de uitzending zijn mening over de islam. “Als overheid: maak geen onderscheid tussen de ene burger en de ander. Geef ze allemaal dezelfde vrijheid. Dan kan ik wel zeggen: wij bestrijden de radicale islam. Ik weet heel goed dat de islam donkere kanten heeft.

Plotseling komt Van den Brink met een onderbreking die doet vermoeden dat hij vanaf vanavond een jaar lang gratis kipnuggets mag eten: “Ga je vaak naar de McDonald’s?

De ChristenUnie-leider is duidelijk van zijn apropos, maar maakt toch zijn zin af: “Maar wij gaan onze godsdienstvrijheid niet opgeven.”

Van den Brink blijft bij zijn McDonald’s-intermezzo. “Sorry, ik zag lekkere hamburgers.”

Dan geeft Segers alsnog aan dat hij niet vaak naar McDonald’s gaat. “Niet?“, aldus Van den Brink.

Segers: “Nee en als ik ben geweest heb ik altijd weer spijt.”

Van den Brink: “O, dat herken ik wel. Eerst is het lekker, maar dat is heel gauw over dan.”

Segers: “Misschien is dat ook wel met een stem op de PVV. Dat je even denkt dat het lekker is en vervolgens zit je met de gebakken peren.”

Bolwerk is om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen