Tijl Beckand: ‘Ik bracht klassieke muziek terug op tv’

Tijl Beckand ziet het als zijn verdienste dat er nu weer zo veel aandacht is voor klassieke muziek op televisie. Dat laat hij vandaag blijken in De Telegraaf. Beckand ziet morgen zijn nieuwste programma in dit genre in première gaan: Tijl B op Volle Toeren, een variant op de tv-show Ali B Op Volle Toeren. “Ik denk dat Tijl B Op Volle Toeren een belangrijke nieuwe stap is in de emancipatie van klassieke muziek. Toen wij in 2011 begonnen met De Tiende Van Tijl was er op prime time geen klassiek.

Tegenwoordig is dat wel anders, benadrukt Beckand. “Nu, zes jaar later, is er Podium Witteman, Bloed, zweet en tranen en Bloed, zweet en aria’s, Maestro en nu dit. Het is ongelooflijk belangrijk om te laten zien. Artiesten offeren een groot deel van hun leven op en dat onder enorme druk.”

In Tijl B Op Volle Toeren wordt een artiest uit de klassieke wereld gekoppeld aan een artiest uit de popwereld. In de eerste aflevering gaat het om Maria Fiselier en André Hazes jr. “André doet een nieuw nummer terwijl het publiek gewend is aan zijn eigen genre.

En voor Maria was het helemaal heftig om daar klassiek te zingen. Het risico dat het misgaat is meer dan vijftig procent”, vertelt hij in de krant (via Blendle).

Tijl B op Volle Toeren is vanaf morgen om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen