Thierry Baudet: ‘Ik kwam er niet tussen op tv’

Geplaatst op Mon 20 Mar 2017 om 8:45

Thierry Baudet heeft het idee dat hij in aanloop naar de verkiezingen te weinig de kans kreeg om zichzelf en zijn partij Forum voor Democratie te presenteren in de reguliere media. Dat geeft hij aan in de Volkskrant. Nu Baudet twee zetels gepakt heeft, wordt hij door media omschreven als een verrassing. Hij was dan ook niet zo zichtbaar als de andere lijsttrekkers. “De gevestigde partijen voeren vooral campagne via de traditionele media. Wij merkten gauw: fuck, daar komen we nooit tussen.”

Baudet voerde daarom online campagne. “Daarom zijn we ons gaan specialiseren op het voeren van een onlinecampagne. Het was van de nood een deugd maken. Op de sociale media doen we het waanzinnig goed, zowel qua likes op onze Facebookpagina als qua interactie met onze achterban.

Die campagne heeft best wat geld gekost, aldus Baudet. “Het totale bedrag ga ik niet noemen, maar we gaven soms duizenden euro’s per dag uit op Facebook. Dat betaalden we van donaties van Nederlandse particulieren“, zegt hij in de krant (via Blendle).

Tv-recensent Frank Heinen stelt vandaag in dezelfde krant dat het wel meeviel met Baudets aantal tv-optredens. Hij zag hem bij Pauw & Jinek, De Tafel van Thijs, Buitenhof, DWDD’s Het Lagerhuis, Nieuwsuur en PowNews. “En Baudets nummer twee Theo Hiddema kampeerde zo ongeveer bij Business Class.

Bovendien keerde het lavendelzakjesfragment van Baudet ‘in werkelijk ieder programma terug’, stelt hij in zijn tv-column (via Blendle).

Foto: WNL
29 Reacties op “Thierry Baudet: ‘Ik kwam er niet tussen op tv’”


 1. Michel

  Hij kreeg meer aandacht dan alle andere nieuwe partijen opgeteld.

 2. Anonymous

  Nou, Syl had ook veel aandacht en DENK weigerde aandacht ,Michel .

 3. Vandaar

  @Michel : Klopt helemaal! Nu hij in de 2de kamer zit, heeft hij de kans woordvoerder te worden van ” het gematigde populisme ” . Eens kijken wat er over vier jaar bij de verkiezingen gaat verschuiven. PVV stemmers naar FvD??

 4. Anonymous

  Typisch geklets van een populist. De reguliere media bood mij veel te weinig kans boehoe! Het tegendeel is waar, maar als je als populist de waarheid niet verdraait en in de calimero-modus zit, krijg je geen stemmen van boze, verongelijkte kiezers. Zie Krol, Wilders, Baudet en Kuzu. Allemaal hetzelfde soort praatjes.

 5. Anonymous

  De niets te melden hebbende linkse populisten Klaver en Pechtold werden continu gepromoot door de media en zie daar het reslutaat, niet meer dan 14 en 19 zetels. De macht van de media is tanende, mensen trappen er niet meer in.

 6. Henk ll

  Sommige politici krijgen nou eenmaal nooit genoeg aandacht, vinden ze zelf. En draperen zichzelf dan over een piano, terwijl ze wat brallen over hun hoge IQ.

 7. Anonymous

  Wat is een populist ? Naar mijn mening wordt een kritische denker met een goed idee van de realiteit weg gestopt in een door het slapende volk genoemde vakje of hokje: populist. Zo is er voor iedere kritische denker wel een hokje, van complotdenker tot populist. En iedereen neemt deze nare woorden van de media maar klakkeloos over zonder zelf eens onafhankelijk kritisch te denken. Jij praat niet met wat in lijn ligt met ‘mijn’ gedachten??? Dan ben je een populist… (om je maar in een hokje te plaatsen). Iedereen waarmee iemand het niet eens is wordt een populist genoemd, lekker makkelijk….

 8. Anonymous

  @Anonymous
  maandag 20 maart 2017 om 9:56

  Toch knap hoe sommige mensen de feiten steeds weten te verdraaien. Rutte en Wilders kregen net zoveel kansen om in de media te verschijnen, door jou waarschijnlijk alleen bij door jou als links bestempelde politici “promoten” genoemd. Ze kozen er echter zelf voor om niet op alle uitnodigingen in te gaan.

 9. Anonymous

  @Anonymous 9.59

  Dus Krol, Wilders, Baudet en Kuzu zijn kritische denkers met een goed idee van de realiteit? Hm, daar moet ik mijn hersens eens even over kraken.

 10. b

  Eng ventje dat al genoeg aandacht krijgt . Het enige wat wij hiervan terug zien de komende jaren zijn de relletjes en met modder gooien als Hiddema de partij verlaat . En dat gaat echt niet zolang duren.

 11. Del van Laven

  Baudet wordt stelselmatig gedemoniseerd door de Linkse Media, zoveel is duidelijk. Op de inhoud wint niemand van Baudet, dus wordt hij afgeschilderd als racist en seksist. En iedereen kan zich de hinderlaag nog wel herinneren die Pauw&Jinek voor hem hadden opgezet, geflankeerd door CDA-paljas Frits Wester.

  Daarnaast werd hij werd uitgesloten van debatten, terwijl kleintjes als Denk en VNL wel uitgenodigd waren.

  Nee, ik denk dat van alle partijen Forum voor Democratie het meeste rendement heeft gehaald uit de beperkte media aandacht.

 12. Papegaaitje leef je nog.

  Die Baudet is een heel eng mannetje. Wat hij over vrouwen zei daar lusten de honden geen brood van. We moeten deze engerd heel erg in de gaten houden want ik vertrouw hem voor geen cent. En die Hiddema is zo verdwenen. Die gaat echt geen vier jaar in de kamer zitten.

 13. Wolf

  Ach , gelukkig hebben we wat te vieren. De partij van Lodewijk is tenminste verwoest. Heerlijk.

 14. Anonymous

  De linkse media is als de dood dat het Forum voor Democratie wel eens heel groot zou kunnen worden, de Nederlander is tegenstelling tot de media nu éénmaal grotendeels Rechts.

 15. magere marc

  Beroepspoliticus.

 16. Anonymous

  @Anonymous 10:03

  Gelukkig zijn Klaver, Roemer, Asscher, Pechtold wel kritische denkers met een goed idee van de realiteit? Hm, daar moet ik mijn hersens eens even over kraken.

 17. mike45

  Vandaar die tientallen hits op NPO de man is overal minimaal 1x geweest.

  https://www.npo.nl/zoeken?utf8=%E2%9C%93&q=forum+voor+democratie
  https://www.npo.nl/zoeken?q=forum+voor+democratie&type=segment
  https://www.npo.nl/zoeken?utf8=%E2%9C%93&q=baudet
  https://www.npo.nl/zoeken?q=baudet&type=segment

 18. Anonymous

  In het media tijdperk kan je heel veel bereiken ,je moet een grote mond hebben en goede uitstraling ,een paar scherpe opmerkingen leugens kan ook als je maar opvalt en de makke schappen lopen zonder na te denken achter je aan.

 19. Anonymous

  Vies glad, eng mannetje.

 20. Sven L.

  Ik denk dat FvD over vier jaar (mocht het nwe kabinet dat halen) groter wordt. De teleurgestelde PVV-stemmer, de rechtse CDA’er, plus nieuwe aanwas. Ik gok op minimaal 10 zetels dan.

 21. Anonymous

  @Anonymous 10.17

  Ik vraag me altijd af wat er in het hoofd omgaat van mensen die “discussiëren” zoals jij.

  Stelling: Cavia’s kunnen niet vliegen.
  Jij: O, dus koeien kunnen wel vliegen?

  Wat wil je nu precies bereiken met een dergelijke reactie?

 22. Anonymous

  @Anonymous 10.17

  Ik vraag me altijd af wat er in het hoofd omgaat van mensen die “discussiëren” zoals jij.

  Stelling: Cavia’s kunnen niet vliegen.
  Jij: O, dus koeien kunnen wel vliegen?

  Wat wil je nu prЕcies bereiken met een dergelijke reactie?

 23. Anonymous

  @Sven L.

  Je vergeet de teleurgestelde rechtse VVD-stemmer. De VVD+CDA+PVV is een veel groter potentieel dan de linkse partijen. Als het FvD het goed dat kan het richting de 40 zetels. Dat weet de linkse media natuurlijk ook, het demoniseren is daarom alvast begonnen.

 24. jubbetje

  Ik verwacht dat het volgende kabinet er een is die half Nederland niet wil.
  Vooral als die halve Marokkaan van gr. L. erbij zit.

 25. zwarte totempaal

  Dankzij popilisten die niet wegkijken kunnen homo s nog over straat. Niet dankzij psychopaat Rutte

 26. anoniem

  Heeft men het hier nog over politiek? :-S De verkiezingen zijn voorbij hoor!
  Nu gaat het niet meer om ons…

 27. aammehoela

  FvD wil de publieke omroep om zeep helpen. Daarom zal ik er nooit op stemmen. Ondanks al het gezeur is het toch redelijk objectief. Ok, de VARA is links, maar AVRO/TROS is meer liberaal en WNL is rechts. En de overige omroepen zijn redelijk neutraal. Maar stel je voor dat je enkel CO hebt. Verschrikkelijk. Programma’s met name op NPO 2 bewijzen de waarde van een goede NPO. En steeds meer kijkers krijgen dat door. Enkel de vaste SBS-kijkers niet, die stemmen allen PVV. Vandaar weer een paar collega’s gehoord. Natuurlijk de PVV gestemd. Deze drie collega’s kijken enkel het nieuws van HvN en voor het overige SBS en af en toe RTL 4. Dan blijf je dom en weet je amper wat er speelt.

 28. Panda

  Bovenstaande reactie is kortzichtig en dom. Voorspelbaar. Een mening. Generaliserend.

 29. Henk ll

  De reactie van aammehoela is inhoudelijk en onderbouwd. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn, en inhoudelijk op ingaan.

  De reactie van Panda doet dat niet, waardoor zijn reactie over zijn eigen reactie lijkt te gaan. Typisch bubble-gedrag.

  Dat de NPO steeds meer publiek wint, tegen het populisme in, is inderdaad opmerkelijk. Dat het populisme RTL Late Night al meer dan informatief genoeg vindt voor het volk en de NPO wil minimaliseren, is natuurlijk niet verrassend: hou het volk dom. Maar dat het populisme daarmee ingaat tegen de wens van het volk, dat steeds meer afstemt op de NPO, is op zich gevaarlijk voor de populisten: het volk zou zich zo maar eens tegen hen kunnen keren. Maar de NPO handhaven is ook gevaarlijk voor de populisten: zo ontsnapt het volk aan zijn bubble en komt het mogelijk op andere ideeën.

  Op zich een interessante situatie: populisten die tegen de wens van het volk ingaan. Dat zijn populisten die zelf weer een elite aan het vormen zijn, over de hoofden van het volk heen. Dat een deel van de PVV-aanhang doorkreeg dat Wilders niet uit was op regeren en dus niet voor hen opkomt, waardoor zij niet langer op hem stemmen, valt op te vatten als een signaal dat het populisme in Nederland te doorzichtig is en daardoor aan het verbleken is. Wilders is geen Fortuyn. Baudet ook niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.