Telegraaf adviseert Shula: ‘Stop met die topsalarissen!’

De Telegraaf denkt dat NPO-baas Shula Rijxman er goed aan doet om de discussie over topsalarissen bij de NPO te verstommen door ze direct te verbieden. Dat is dit weekend te lezen in de ochtendkrant. Rijxman wil dat politiek Den Haag 50 miljoen euro extra in de NPO stopt, maar volgens De Telegraaf is het dan wel handig als de omroepbaas de kritiek voor is. “Als u roept: ’Ik wil er zoveel miljoen bij’ dan zeggen zij: ’Voor Matthijs van Nieuwkerk, zeker“, merkt de krant op.

Volgens Rijxman is het niet mogelijk om Van Nieuwkerk, de best betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector, plotseling te korten. “Unieke talenten moeten rijpen, die kun je niet morgen vervangen. Je hebt ook te maken met contracten.

Elk jaar mogen van de NPO acht presentatoren meer verdienen dan de norm van 189.000 euro. “Het zijn er zes. Bovendien betalen de omroepverenigingen het bedrag dat hoger dan de norm is uit eigen middelen.

Als de krant erop wijst dat er in 2015 wel weer een topverdiener is bijgekomen, zegt Rijxman: “We doen ons best om het aantal uitzonderingen zo laag mogelijk te houden, maar ik ga geen salarisonderhandelingen via de krant voeren.

Op de vraag of ze zou wíllen dat er een einde komt aan de topsalarissen, antwoordt ze: “In Den Haag is een nieuwe norm in de maak, de WNT 3 die voor iedereen gaat gelden. Dat heeft consequenties en daar hebben jullie volgens mij je antwoord mee.

Het interview met Shula Rijxman kunt u lezen via de Telegraaf-site.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen