‘Sylvana Simons vindt Eva Jinek bevooroordeeld’

Geplaatst op Sun 05 Mar 2017 om 10:00

Haar eerste tv-interview na haar vertrek bij de partij Denk gaf Sylvana Simons in januari bewust aan de moslimtalkshow De Nieuwe Maan. Dat zegt presentatrice Nadia Moussaid in Volkskrant. Simons weigerde onder meer een optreden bij Eva Jinek, onthult Moussaid. “Nadat ze was weggegaan bij Denk en haar eigen partij Artikel 1 had opgericht, deed ze haar eerste tv-interview bij ons. Ze had zelfs nee gezegd tegen Jinek, omdat ze het gevoel had dat wij minder bevooroordeeld waren.”

Moussaid begrijpt wel dat Simons voorzichtig is met het uitkiezen van media. “Sylvana is zo vaak aangevallen dat ze inmiddels snel een muur optrekt. Ik wilde voorkomen dat ze defensief zou worden en volgens mij is dat gelukt.”

Ze is er trots op dat Simons de weg naar haar programma weet te vinden. “Natuurlijk was ik vereerd dat Sylvana als eerste bij ons aanschoof.

Zelf kijkt Moussaid overigens wel graag naar Jinek, net als naar Pauw. DWDD en RTL Late Night vindt ze minder. “De Wereld Draait Door en RTL Late Night zijn toch meer amusement. Je merkt ook dat Matthijs van Nieuwkerk minder op de politieke onderwerpen zit en dat is precies waarom het voor mij persoonlijk niet zo spannend is.”

Jeroen Pauw heeft natuurlijk enorm veel ervaring, maar Eva Jinek is mijn voorbeeld, omdat ze eigentijdser, brutaler, losser en empathischer is. Ik probeer zelf ook altijd mijn gasten op hun gemak te stellen, soms met een knipoog.”

Het Volkskrant-interview met Nadia Moussaid kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
43 Reacties op “‘Sylvana Simons vindt Eva Jinek bevooroordeeld’”


 1. Anonymous

  Sylvaan wil vrijelijk de nondiscriminatie kunnen duiden zonder weerwoord want dan klapt dr pruilmondje dicht.

 2. Fox Mulder

  De pruiksmurf.

 3. Anonymous

  Mijn stem heeft ze al, al is het maar voor het gebaar. Eerste zwarte vrouw met een eigen politieke partij in Nederland. Lijst 21 zal het zijn.

 4. Anonymous

  @Fox, jou reactie is precies een van de redenen waarom ik op Sylvana zal stemmen en met mij heel veel mensen meer. Hoe meer jij beledigd des te sterker ze wordt.

 5. ItisI

  @Anonymous
  zondag 05 maart 2017 om 10:22

  Heel goed, niet stemmen op de inhoud, maar omdat ze zwart is

 6. Anonymous

  @ItisI, wie heeft volgens jou wel ”inhoud?” Wilders, hihiiiii. En ja, ik stem op haar omdat ze de eerste zwarte vrouwelijke lijsttrekker is. Mag ik? Ja dat mag in een democratie. Ze pakt tenminste thema’s aan die anderen niet durven. Mijn stem heeft ze, word maar lekker kwaad en spring uit jou vel.

 7. Paut Pielusma

  Zijn wij wel geïnteresseerd in wat S.S. ook maar ergens van vindt en haar mondje gesloten houdt bij een al te kritische vraag?

 8. ItisI

  Anonymous
  zondag 05 maart 2017 om 10:45

  Fijn, nog meer aannames over mij?

 9. AntiDWDD

  Sylvana heeft de uitstraling van een doorweekte natte spons die ze op haar hoofd heeft. Ze zegt voor iedereen op te komen, maar is er eigenlijk alleen voor zichzelf. Ze doet vingers in oren voor kritiek. Verleden heeft uitgewezen dat ze niets af maakt. Verdwijnt als dief in de nacht. Ze zal na 15 maart de handdoek in de ring gooien. Mark my words.

 10. Hendrik Sihusulawanepatty

  Jij hebt groot gelijk ,Antidwddd

 11. Hendrik Sihusulawanepatty

  Wat betekent dwddd?

 12. Ellen

  Ik vind een mandaat voor 4 jaar veel te lang ongeacht welke partij. Kiezers moeten meer en vaker inspraak hebben dan eens in de 4 jaar.

 13. Huib

  Ssst…. niks meer zeggen over Sylvana, anders gaat anonymous op haar stemmen!

 14. E. Jansen

  De Nieuwe Maan niet bevooroordeeld?… die bekijken juist alles door het glas van multiculti, en met name de islam… dus, dat gaat niet op… Ze heeft het makkelijkste programma gekozen, waarbij de minste kritische vragen komen…. dat is meer juist!

 15. Jannie

  “Ze had zelfs nee gezegd tegen Jinek, omdat ze het gevoel had dat wij minder bevooroordeeld waren.” Dat is iets heel anders dan “Sylvana Simons vindt Eva Jinek bevooroordeeld”, MC!

  @Anonymous 10:45
  Dus iemand die het niet eens is met jouw “reden” om op Simons te stemmen, vindt dat Wilders inhoud heeft? Ik mag hopen dat niet elke Simons-stemmer zulke denkkronkels heeft, want dan bestaat haar achterban uit flinke debielen. Overigens pakt Wilders volgens zijn achterban ook thema’s aan die anderen niet aan durven te pakken, dus wat dat betreft zit je misschien meer op één lijn met Wilders dan ItisI.

 16. Kees de Chinees

  @Anonymous 10.26

  Rutte is een lachsmurf, Buma een schijnheilsmurf en Klaver een groensmurf. Zo, nu ben je weer zwevend.

 17. Roomtaart

  10:45

  Wat klink jij achterlijk 😂
  Het is bijna triest

 18. Freek

  Dat noemen we angst.
  Sylvana wil niet bij Jinek zitten omdat ze dan meteen keihard door de mand valt.
  Welke nieuwe partij gaat liever bij een programma met 20.000 kijkers zitten i.p.v. ruim een miljoen kijkers?

 19. Jeroen

  Bevooroordeeld – objectiviteit bestaat niet – zelfs rechters zijn subjectief – ook Sylvana is subjectief – volste recht om keuze te maken waar ze haar mening wil etaleren –

 20. Johan

  Sylvana is vaak aangevallen? Lijkt op een gevalletje oorzaak en gevolg door elkaar halen. En Jinek bevooroodeeld? Verschil tussen kritiekloos vragen stellen en durven doorvragen.

 21. Hendrik Sihusulawanepatty

  Zij is een wel mooie meid maar TE donkerzwart en ze liegt zoveel en is altijd boos en een haatzaaier en antiChristen.

 22. Anonymous

  @Freek Juist! Sylvana is een haatzaaier! Ze komt de verkeerde nog wel tegen.

 23. Mike

  Als je alleen op Sylvana stemt omdat ze zwart is dan ben je een racist!

 24. Van Leemhuyzen

  Laat het gauw 16 maart zijn, waarin mevrouw Simons NUL zetels heeft, monddood is en gauw in de vergetelheid verdwijnt. En als zij dit ziet als haat, racisme of discriminatie, dan moet zij zich héél diep schamen!

  Onruststoker.

 25. Nick

  Simons heeft geen standpunten, geen inhoud, geen kennis van geschiedenisfeiten en geen waardering voor tradities/mensen van het land waar ze woont. Door veelvuldig van een paar worden zoals racisme en discriminatie te blijven herhalen, wil ze haar doel bereiken. Haar enigste doel is op het pluche komen te zitten en jaren lang een flinke salaris gegarandeerd te bemachtigen.
  Eurotekens in haar ogen wat ze heeft, verder niets.

 26. Soweta

  Het blijft een DENKtrol …. trap er nooit meer in.

 27. Annelies

  Dat totaal geschifte hoofd van deze nep zwarte Piet. Ze draagt veel te strakke pruiken en haar lippen zijn veel te rood geverfd. Wat een mafketel is het toch. Ga weg uit Nederland, ga in Turkije je kritiek uiten maar dat durf ze niet die lafaard.
  Ik moet wel zeggan dat die bril het helemaal afmaakt hahahahahahah

 28. blcky

  Deze tante is een aanfluiting voor andere politici .Je kunt deze troela toch niet serieus nemen, het heeft wel iets weg van de jaren dertig toen liep er een mannelijke oproerkraaier hier in Nederland in een poging ons de kop gek te maken voor onze buurman met die rare snor !

 29. Gallus

  Bijna altijd verongelijkt?
  Overal discriminatie zien?
  Goed opletten om GOED te vergelijken.
  Soms lijkt zij als een kind dat klaagt dat andere kinderen meer snoepjes krijgen terwijl zij er zelf veel meer in de zakken heeft.
  In feite lijkt zij net als Denk juist te streven naar discriminatie; verwen-discriminatie; positieve discriminatie.
  Hoe?
  Door geringschattend te doen over wat je (doelgroep) krijgt en heeft gekregen en zeer negatieve intenties toe te schrijven aan de “benadelers” van je doelgroep.
  Kinderen die zich benadeeld voelen hebben vaak geen objectief oog.

 30. Arie de B

  2017 is het jaar dat we slechte dingen willen vermijden:
  – professionele racisme roepers in de TK
  – Feyenooit kampioen

 31. pim

  nou wil die troela ook nog premier worden ! Denk dat ze als klein kind vroeger van de wasmachine is gevallen bij het aankleden.

 32. JasperV

  Natuurlijk geeft Simons de voorkeur aan een moslimtalkshow, soort zoekt soort. Daarbij krijgt ze dan ook niet zo veel kritische vragen.

 33. Anonymous

  @Pim, waarom mag ze van jou geen premier worden? Wie meedoet aan de verkiezingen moet daar op rekenen. Ik vind Sylvana een top wijf en ga zeker op haar stemmen. Sylvana is altijd al vernieuwend geweest ook bij TMF vroeger.

 34. Shabby

  Lol, vernieuwend.

 35. Anonymous

  @17:32 Ha Ha Jij bent echt niet goed hoor! Ze mag het van mij allemaal worden en doen maar, wel lekker in Suriname. Mag jij mee goed!

 36. pim

  Slangvana een topwijf zeg je ? het is maar net waar je op kickt . Premier van fabeltjesland zul je bedoelen .

 37. Bas

  @17:32
  Na drie flessen jenever ziet ze er een stuk leuker uit maar nog altijd trollerig.

 38. pim

  heb een foto van haar in de schuur hangen ,geen muizen en ratten meer ,allemaal op de loop .

 39. Gallus

  Klagen en claimen.
  Sylvana streeft eigenlijk naar verwen-discriminatie; positieve discriminatie.
  Beetje een kind dat denkt dat andere kinderen meer kregen terwijl haar eigen zak (en die van haar doelgroepen) vol knikkers zit.
  Kinderen die zich achtergesteld voelen hebben zelden een objectieve blik.
  Ze ziet te veel verkeerde intenties bij (blanke) Nederlanders die er niet zijn.
  Denkt zij echt dat er ook maar een blanke Nederlander is die aan slaven denkt bij zwarte Piet?
  Misschien nu; maar dan door toedoen van Sylvana.

 40. Anonymous

  @Gullus Juist!

 41. Anonymous

  Als ik haar zie denk altijd Bah!

 42. L. Putter

  Zoals M. Van Nieuwkerken ss binnenhaalt als Prince specialist: ze had weleens in de zelfde ruimte gestaan en oog contact gehad. Dat is de diepgang van ss. Of zoals ss het filmpje met onbetamelijkheden van trump met eigen ogen had gezien, het filmpje dat niet bleek te bestaan, dat is de diepgang van ss

 43. Jonas JJM

  Dat de mensen nog niet door hebben dat ss alleen voor haar inkomen de politiek in gaat,ze heeft anders geen ander inkomen.Overal en niemand wil haar meer hebben.Om nog maar te zwijgen over zwarte piet.Zij ging toen haar kinderen nog klein waren wel ernaar toe,en nu ineens geen ZWARTE PIET?
  Ook beweerd zij dat alle blanken rassisten zijn,maar met wie neukt zij iederkeer,van wie krijg zij ieder maand geld,wel van een blanke!!!!
  Ik denk er niet aan om haar ieder maand geld te geven,want dat krijg zij als ze de kamer in komt.Haar beveiliging kost ons al geld,niemand wil haar wat aandoen,daar is ze te vies voor.
  Haar praatjes vullen echt geen gaatjes!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.