Sofie verkiest Anita Witzier boven Yvon Jaspers

Als Sofie van den Enk gevraagd wordt om te kiezen tussen KRO-NCRV-collega’s Anita Witzier en Yvon Jaspers, dan kiest ze voor Witzier. “Met Anita Witzier heb ik de meeste affiniteit”, zegt ze in de Volkskrant. Van den Enk en Witzier kennen elkaar goed. Niet alleen op professioneel gebied, maar ook op privégebied. “We hebben samengewerkt en achter de schermen heeft ze me gecoacht, bijvoorbeeld toen ik Hints ging presenteren. En ik ben op haar bruiloft geweest“, legt ze uit.

Ze heeft veel bewondering voor de carrière van Witzier. “In haar programma’s combineert ze human interest en entertainment en zowel in de studio als op locatie voelt ze zich thuis. Ik vind het inspirerend als mensen zich op meerdere terreinen goed bewegen.”

Wat dat betreft is Witzier een voorbeeld voor Van den Enk. “Heel lang heb ik gedacht dat ik een keuze moest maken. Ik vroeg me af of het wel oké is om een boek over borstvoeding te schrijven én Amerikadeskundige te zijn én De Keuringsdienst van Waarde te presenteren én columns te schrijven voor Opzij. En dan doe ik nog wel wat meer dingen ook.”

Maar inmiddels denk ik dat het bij deze tijd hoort. En anders zou ik me misschien ook snel gaan vervelen. Vooral schrijven is echt iets voor mij. Het is bevredigend op een niveau dat ik als presentator nooit heb gevonden.”

Het Volkskrant-interview met Sofie van den Enk kunt u lezen via Blendle.

Foto: Hermien Lam/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen