SBS 6: ‘Recordaantal aanmeldingen Mis(s)verkiezing’

SBS 6 heeft meer dan 150 aanmeldingen ontvangen van vrouwen met een lichamelijke handicap die mee willen doen aan de Lucille Werner-show Mis(s)verkiezing, die op 6 mei te zien is bij de zender. “Dat is veel meer dan voor de edities van 2006 en 2007“, aldus de zender. Uiteindelijk doen er acht mee aan het twee uur durende live event, waarbij de mooiste vrouw gekroond wordt tot Mis(s) 2017 onder toeziend oog van het nieuwe presentatieduo Lucille Werner en Kees Tol.

Het programma is een duidelijke maatschappelijke boodschap, aldus de zender. “Ook voor mensen met een lichamelijke handicap liggen talloze mogelijkheden open, zoals meedoen aan een missverkiezing. De Mis(s)verkiezing gaat over uiterlijke schoonheid, maar vooral ook over lef en een ijzersterke persoonlijkheid.”

Tijdens een aantal runs laten acht kandidaten de krachtige en prachtige persoon zien die ze ondanks, of juist dankzij, hun handicap zijn. Mis(s) 2017 zal zich een jaar lang inzetten voor een sterkere positie van de 1,8 miljoen mensen met een handicap in Nederland.

Initiatiefneemster Lucille Werner: “Met de Mis(s)verkiezing wil ik de emancipatiebeweging van mensen met een handicap in Nederland kracht bijzetten. De kijker wil ik overweldigen met de schoonheid van deze vrouwen, zodat vooroordelen en in hokjes denken worden weggenomen.

De jury bestaat uit onder anderen oud-winnares Roos Prommenschenkel en oud-voetballer Evgeniy Levchenko. Uiteindelijk bepaalt de kijker door middel van televoting wie er wint.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen