Sandra Schuurhof heeft niet gehuild om kijkcijfers

Sandra Schuurhof heeft vorige week niet gehuild om de kijkcijfers van de SBS 6-programma’s Stem van Nederland en Wat Vindt Nederland. Dat liet ze dit weekend desgevraagd weten aan Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. Het avondvullende politieke programma Stem van Nederland trok afgelopen woensdag 275.000 kijkers (4 procent) naar SBS 6. “Dat was een beetje jammer, maar er is wel heel positief op gereageerd. Het heeft heel goede kritieken gekregen“, zegt Schuurhof.

Schuurhof heeft liever positieve reacties dan hoge kijkcijfers, meent ze. “Als wij geen mooi programma hadden gemaakt en waren afgemaakt in de pers, dan had ik wel een miljoen kijkers kunnen hebben, maar dan had ik verdrietiger geweest. Nu zegt iedereen: ‘Het was een mooi programma.’ Twitter en social media waren het daar wel over eens.”

Dat de kijkcijfers niet heel hoog zouden zijn, had ze al wel een beetje verwacht. “We stonden tegenover de Champions League. Dat was best een aardige wedstrijd. Het is gewoon heel erg jammer.”

Een dag later, op donderdag, begon Wat Vindt Nederland?, het eerste programma van Winston Gerschtanowitz op SBS 6, met 502.000 kijkers (9 procent). Op de vraag of ze dat niet om te huilen vindt, zegt ze: “Hier komt een kleine correctie. Jij werkt voor RTL en dan zou een kleine 500.000 kijkers en een marktaandeel van 9,3 in de doelgroep misschien niet zo goed zijn, maar 9,3 in de doelgroep is helemaal niet slecht voor SBS.”

SBS hoeft heel andere marktaandelen te halen dan RTL. Er zit ook vier keer meer geld in RTL dan in SBS. Dit was absoluut geen slecht begin. Absoluut niet. Ik ben zeer tevreden en het gaat vanaf nu hopelijk alleen maar groeien. Het is prima en iedereen was er tevreden mee.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen