RTL sloopt Martin Gaus: ‘Ik ben doodop’

Geplaatst op Mon 20 Mar 2017 om 14:51

Het viel Martin Gaus niet mee om het nieuwe RTL-programma Fikkie TV op te nemen. De werkdruk is toegenomen ten opzichte van vroeger. Dat vertelt hij in weekblad Weekend. Gaus’ programma, dat te zien is op YouTube en RTL 5, werd in zeer hoog tempo opgenomen. “Het valt me tegen. Je maakt een aantal afleveringen tegelijk, in een zeer hoog tempo, met ongelooflijk veel tekst, en dat is vermoeiend. Zo waren wij onlangs op één dag acht programma’s aan het opnemen.

De opnames waren van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur in de avond, vertelt Gaus. “En dat aan één stuk door, met een pauze van een uurtje ertussen. Volgens mij is dat voor mensen van dertig jaar al heftig.”

Het is volgens Gaus vernietigend. “Aan het eind van zo’n lange draaidag ben ik doodop. Dan denk ik: waar ben ik aan begonnen? Ik ben hartstikke gek, ik wil dit niet meer.”

Na zo’n werkdag bij RTL is Gaus helemaal van de kaart. “Als ik een hele drukke dag heb gehad, dan weet ik dat ik soms wel twee dagen moet herstellen. Vroeger was dat niet zo, dan ging ik gewoon weer door.”

Gaus denkt dat het tijd is voor een opvolger. “Ik heb het bijna dertig jaar gedaan, dus dat is heel lang. Ik wil nog één keer dat gat op televisie opvullen en mensen inspireren om zoiets te gaan doen.”

Freek Vonk van de reptielen had vroeger foto’s van mij op zijn kamer hangen omdat hij net zo wilde worden als ik. Maar hij doet geen huisdieren. Ik vind dat er een tv-persoonlijkheid bij moet komen op het gebied van huisdieren.”

Foto: RTL
10 Reacties op “RTL sloopt Martin Gaus: ‘Ik ben doodop’”


 1. Tsicsar

  krijg je de kans om als oude vergeten tv “ster ”
  weer iets te doen , ga je kopen zeiken….

 2. Anonymous

  Met alle respect… Martin Gaus is 72 jaar. Waarom doe je dan nog zoiets?

 3. Anonymous

  dat is bagger tv kwaliteit ver te zoeken

 4. Roel

  Mag dus duidelijk geen (honden)drol kosten. Jammer.

 5. Anonymous

  Dacht even dat er een typetje van Wim de Bie op de foto stond.

 6. Anonymous

  Ik werk op de eerste hulp.
  Werk soms 12 uur zonder pauze.
  Heb er zelf voor gekozen en klaag niet, moet Gaus ook niet doen
  Hij is gewoon te oud.

 7. Panda

  Krijg je weer iemand die zijn eigen baan erbij haalt. Kansloos.

 8. Hahaha

  Ben benieuwd wanneer er een sexvideo opduikt van hem met een hond

 9. Anonymous

  @Panda; kan jij niet doen omdat je geen baan hebt.

 10. Teddy Ruxpingezicht

  Fikkie TV? Ik dacht dat dat een programma voor pyromanen was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.