RTL sloopt Martin Gaus: ‘Ik ben doodop’

Het viel Martin Gaus niet mee om het nieuwe RTL-programma Fikkie TV op te nemen. De werkdruk is toegenomen ten opzichte van vroeger. Dat vertelt hij in weekblad Weekend. Gaus’ programma, dat te zien is op YouTube en RTL 5, werd in zeer hoog tempo opgenomen. “Het valt me tegen. Je maakt een aantal afleveringen tegelijk, in een zeer hoog tempo, met ongelooflijk veel tekst, en dat is vermoeiend. Zo waren wij onlangs op één dag acht programma’s aan het opnemen.

De opnames waren van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur in de avond, vertelt Gaus. “En dat aan één stuk door, met een pauze van een uurtje ertussen. Volgens mij is dat voor mensen van dertig jaar al heftig.”

Het is volgens Gaus vernietigend. “Aan het eind van zo’n lange draaidag ben ik doodop. Dan denk ik: waar ben ik aan begonnen? Ik ben hartstikke gek, ik wil dit niet meer.”

Na zo’n werkdag bij RTL is Gaus helemaal van de kaart. “Als ik een hele drukke dag heb gehad, dan weet ik dat ik soms wel twee dagen moet herstellen. Vroeger was dat niet zo, dan ging ik gewoon weer door.”

Gaus denkt dat het tijd is voor een opvolger. “Ik heb het bijna dertig jaar gedaan, dus dat is heel lang. Ik wil nog één keer dat gat op televisie opvullen en mensen inspireren om zoiets te gaan doen.”

Freek Vonk van de reptielen had vroeger foto’s van mij op zijn kamer hangen omdat hij net zo wilde worden als ik. Maar hij doet geen huisdieren. Ik vind dat er een tv-persoonlijkheid bij moet komen op het gebied van huisdieren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen