RTL-Peter vindt presentatie Boulevard best pittig

Peter van der Vorst vindt zijn nieuwe functie als presentator van RTL Boulevard een pittige. Dat zegt de presentator in zijn column in Televizier. Van der Vorst is de opvolger van de naar SBS 6 vertrokken Winston Gerschtanowitz. Hij presenteert de showrubriek nu afwisselend met Beau van Erven Dorens en Ruben Nicolai. “Nu ik ben gepromoveerd van ‘bankzitter’ tot een van de centrumspitsen blijkt dat dat toch echt wel even een andere discipline is“, geeft hij aan.

Als deskundige kun je alles een beetje gelaten over je heen laten komen, aldus Van der Vorst. “Als presentator ben je continu aan de bal en kun je geen moment verslappen. Het tempo ligt enorm hoog.”

Van der Vorst moet als presentator twee-minuten-gesprekken leiden ‘waarin de belangrijkste zaken aan bod komen, zonder dat het saai wordt’. “En dan moet je de andere deskundigen op de bank er ook nog eens bij proberen te betrekken!

In deze beginperiode kan hij terugvallen op Luuk Ikink, stelt Van der Vorst. “Met zijn nieuwsblokken, social corner en dagelijkse top-5 is hij een baken van rust op wie Beau, Ruben en ik altijd kunnen terugvallen.”

Hij benadrukt wel te genieten van zijn nieuwe rol bij Boulevard. “Wat mij betreft blijf ik er nog een tijdje staan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen