RTL Nieuws: ‘Diana Matroos niet teruggefloten’

Diana Matroos is niet teruggefloten tijdens het reclameblok van het Carrédebat op RTL 4. Dat zegt hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws vandaag tegen AD.nl. Tijdens het debat interviewde Matroos de lijsttrekkers een-op-een. Het eerste rijtje lijsttrekkers werd compleet door haar afgeblaft, maar na het reclameblok was ze veel milder tegen de rest. Kijkers speculeerden dat ze op haar kop heeft gekregen tijdens de break. Maar, zo zegt Taselaar: “Niemand heeft ingegrepen.

Matroos koos hier zelf voor, meent Taselaar. “Diana loopt al lang mee en beschikt over veel instrumenten. Als zij voelt dat het publiek op de hand is van de ander dan kan ze terughoudender vragen stellen, maar alle vragen zijn exact gesteld zoals voorgesteld.”

Taselaar begrijpt helemaal niets van de kritiek op Matroos. “Asscher gaf geen antwoord op haar vragen. Dan is het Diana’s taak om door te vragen. Dat deed ze vrij stevig, maar dat was ook haar taak: geen genoegen nemen met mooie praatjes.”

Veel kijkers ergerden zich eraan dat Matroos onder meer Asscher niet uit liet praten. “Dat ze hem een paar keer onderbrak, kunnen de kijkers wel vreemd vinden, maar je kunt niet gaan zitten wachten tot doorgewinterde politici zoals hij uitgesproken zijn.”

Het is vervelend en onterecht dat Diana nu zo door het slijk wordt gehaald.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen