René van der Gijp vindt Eva Jinek ‘heel stout’

René van der Gijp vindt dat Eva Jinek een ‘heel stoute’ presentatrice is. Dat zei hij vrijdagavond in Voetbal Inside. Van der Gijp is een vaste kijker van Pauw & Jinek. “Ik moet er wel altijd om lachen. Dat is een heel stoute mevrouw, hè, die Jinek. Dat is een heel stoute mevrouw. Ik zit altijd op haar te letten. Vorige keer had ze zo’n cabaretier die allemaal dingen riep die niet konden. Hij zei bijvoorbeeld over Henk Krol: ‘Die heeft een dubbele nationaliteit: half Mongool, half Henk Krol.’

Dat ging wel erg ver, aldus Van der Gijp. “Dat kan natuurlijk niet, ha ha! Maar wie aan tafel het hardste zit te lachen, is die Jinek. Tranen over haar gezicht heen, hè? Het kan haar niet hard genoeg zijn.”

Collega Johan Derksen denkt dat Jinek veel losser is geworden. “Ik heb wel eens bij haar gezeten. Ik heb nog nooit een presentator of presentatrice zó nerveus gezien voor een uitzending. Dan was er geen woord met haar te wisselen. Na afloop was ze een tof en relaxed wijf. Op het ogenblik vind ik haar echt top.

En de kijkers vinden haar ook top, aldus Derksen. “De kijkersgetallen zijn navenant, hè? Daar gaan we het niet over hebben? Jij bent bang dat ik over de cijfers van (RTL-collega Humberto Tan, red.) begin? Nee, daar gaan we het niet over hebben!

Wilfred Genee: “Ik zag de directeur net staan!

Foto: RTL

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen