Quote maakt Frans Bauer uit voor leugenaar

Paul van Riessen, Quote’s adjunct-hoofdredacteur, vindt dat Avrotros-ster Frans Bauer zijn blad onterecht in een kwaad daglicht stelt. Dat laat hij blijken op Twitter. Quote kwam deze week met een lijstje van de vijftien rijkste artiesten van het land en Bauer staat hoog genoteerd met 14 miljoen euro. Toen Bauer vandaag met dat bedrag geconfronteerd werd op Radio 10, deed de volkszanger er heel lacherig over, alsof Quote het compleet uit de duim zuigt. “Op welke bank dan?“, grapte hij.

Volgens Bauer snapt Quote er helemaal niets van. “Nee, even zonder dollen. Dat zijn bedragen die ik in de verste verte niet heb. Het zou waanzinnig zijn als het wel zo was, maar ik weet niet wie dit allemaal schrijft. Onzin.

Bauer vindt het bizar dat Quote hem hoger inschat dan iemand als Guus Meeuwis. “Ik doe niet eens stadionshows, ik zou veel lager moeten staan dan bijvoorbeeld Guus Meeuwis en De Toppers. Zijn ze Guus vergeten dan?

Volgens Van Riessen heeft Bauer wél 14 miljoen. Als bewijs heeft hij Bauers jaarverslag online gezet. “Dus wie is hier nou waanzinnig bezig? Misschien moet ie eens met z’n boekhouder praten, want hij heeft het wel degelijk.

Quote-redacteur Henk Willem Smits gaat op de Quote-site nog een stap verder: “Natuurlijk, mensen vertellen wel eens een leugentje, zeker als het om onze vermogensschattingen gaat, maar de stelligheid waarmee Bauer ons verhaal naar het rijk der fabelen verwees, daar valt ons de bek eerlijk gezegd wel van open.

Smits beantwoordt ook nog Bauers vraag op welke bank zijn geld staat: “Volgens Company Info is dat ABN Amro. Dus ga daar eens vragen naar je geld Frans.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen