Pauw & Jinek laat publiek schreeuwen tegen Mark Rutte

Geplaatst op Tue 07 Mar 2017 om 10:05

Jeroen Pauw en Eva Jinek hadden maandagavond een leuke verrassing voor minister-president Mark Rutte in petto. Het duo trok een blik woeste Groningers open, die hysterisch naar de VVD-leider begonnen te schreeuwen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Groningers, die al jaren rood aanlopen vanwege aardgasbevingen, scandeerden teksten als ‘gas terug!’ en hielden papieren omhoog met de tekst ‘Not my premier’. Prominenten als Nielson spreken er schande van.

Rutte is keihard in de val gelokt door Pauw & Jinek, vindt hitzanger Nielson. “Hoe overleef je een leeuwenkuil in je eentje… Kijk Pauw & Jinek terug. Mark Rutte laat het je zien. Wat een schaamteloze valstrik.

Niet alleen op internet, maar ook aan tafel kreeg Pauw & Jinek kritiek. “Ik vraag me af wat je je als redactie bezielt om het op deze manier aan te vliegen“, zei Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. “Ik zie jullie tevreden lachen als mensen er tegenin gaan. Dan denk ik: ja, jongens, wat wil je nou bereiken?

Eva Jinek bevestigde dat ze de Groningers niet had uitgenodigd om tot een oplossing te komen: “Wij hebben niet de intentie om het hier op te lossen aan tafel. Dat is niet de insteek.”

Volgens Dolf Jansen, vaste gast van Pauw & Jinek, wist Rutte van de aanwezigheid van de Groningers, maar niet dat ze zo hysterisch gingen doen. “Rutte wist van aanwezigheid Groningers en dat ‘ie aangesproken zou worden. Felheid/emotie verraste hem en anderen. Mij niet.

Er was dus geen ‘overval’ of ‘opzetje’. Ik vond Jansen wat vals, hij is zelf gek op hoge toon, KOPPEN en ‘de boze burger’, toch?! En zeggen dat Rutte veel voor Groningen heeft gedaan lijkt me aantoonbaar niet waar…

Politiek deskundige Wouke van Scherrenburg vindt het dapper van Rutte dat hij in verkiezingstijd de confrontatie aangaat op tv. “Het pleit voor Rutte dat hij het lef had naar deze uitzending met louter critici en boze mensen te gaan.

Zie ook het NOS-artikel ‘Woedende Groningers tegen Rutte: gas terug!

Foto: VARA
63 Reacties op “Pauw & Jinek laat publiek schreeuwen tegen Mark Rutte”


 1. Flip de Beer

  Leuk onze NPO! Eerst een man met doodswens bij lijsttrekker en nu boze Groningers bij Rutte. Is dit nog journalistiek?!

 2. tv/radio maker

  RUTTE $ PRESIDENT… hij heeft ons door de crisis geleidt. Goed ogende frisse vent. Maken goede beurt in Europa met hem. Man is optimist en spreekt gewoon Nederlands. Balkenellende was een aanfluiting dit is politiek 2017. STEM VOOR RUTTE!

 3. jajaneenee

  Ik ben meestal wel een fan van Jinek (Pauw hoeft van mij niet zo om het maar zacht uit te drukken) maar ik vond dit wel iets te makkelijk om al die boze Groningers op Rutte los te laten. Vooral omdat Groningen voornamelijk leeggepompt is door het CDA en de PvdA die het aardgas voor drie keer niks naar het buitenland doorverkochten.

  Bovendien vond ik de redenering dat een man van 86 overleed aan een hartaanval omdat hij in de clinch lag met de overheid, wat blijkbaar ook de schuld van Rutte was, ook wat vergezocht.

  Zouden ze dit ook gedaan hebben met Asscher als gast?

 4. Gompie

  Dus meneer Rutte moet van tevoren ingelicht worden. Hierom durft hij niet het debat aan te gaan in het noorden. Een doorgwinterde politicus moet dit toch kunnen parreren. Het weg lachen lukte niet….
  Dit heeft niks met NPO te maken maar. Dit is het gevoel van een groot deel van de bevolking.

 5. René

  Rutte is ook hun premier! Nam pas niet eens te moeite naar Groningen te gaan maar stuurde Zijlstra terwijl anderen lijsttrekkers wel gingen.

 6. Anonymous

  Rutte is nooit op de rampplek van MH17 geweest .# lafaard

 7. edina

  Natuurlijk heeft dit met NPO te maken. Het gaat er niet om of hij met Groningers wordt geconfronteerd. Dat is prima en terecht. Heel veel Nederlanders zijn ontevreden om allerlei zaken en Rutte moet ze te woord staan als premier. Het is anders als je bewust een bus uit Groningen laat komen die leuzen gaan schreeuwen en een vijandige sfeer kweken. Dit is de schuld van NPO. Dit keurt zowel links als rechts af ongeacht wie er zit.
  Als we dit goedkeuren dan mag niemand meer van schande spreken als een blik met anti AZC’ers of pro zwarte pieten of anti islam groeperingen worden aangevoerd tegenover Roemer of Klaver. Open discussies en gesprekken over alles prima maar bewust kloven tussen mensen en groepen groter maken dat kan niet. Helemaal niet bij een publieke omroep

 8. Toon

  Zelfde truukje deden ze met Jan Roos. Jinek = Jerry Springer.

 9. Anouk

  Pauw en Jinek vind ik vies tegenvallen. Ik had er goede hoop op, maar ze willen het liefst ordinair scoren en kiezen de gasten voor de avonden zo uit dat het keet wordt. Jammer en gemiste kans.
  Journalistiek bij de NPO holt achteruit, had ik niet verwacht.
  Het kan ook wezen dat Pauw voelt dat hij straks op een zijspoor (hopelijk) terechtkomt, en Jinek met haar arrogantie (helaas) zoveel mogelijk herrie wil maken waarbij haar naam genoemd wordt.

 10. Anonyme Mus

  Groningen tenminste weer op de kaart

 11. edina

  Overigens zou het voor links beter zijn als Dolf Jansen niet zou reageren. De mening van deze “cabaretier ” draagt nauwelijks bij tot een zinvolle discussie.
  Overigens zegt hij hierboven in zijn commentaar te weten dat Rutte op de hoogte was van het feit dat er Groningers kwamen en dat hij aangesproken zou worden. De vraag wat bij mij dan opkomt is of ik hieruit de conclusie mag trekken dat hij bij NPO op de loonlijst staat ? Als dat zo is dan zit hij daar dus altijd met een ingefluisterd vooropgezet doel door zijn werkgever.

 12. TwanDS

  Eigen schuld, ga dan ook niet op een gasbel wonen. Net als die eikels die bij Schiphol
  klagen over geluidsoverlast. Cheap ass willen wonen en dan klagen….

 13. Ron

  Het was smakelijke, heerlijke TV. Maar iets teveel Groningers in het publiek, had diverse ontevreden ‘burgers en buitenlui’ uitgenodigd om het wat evenwichtiger te maken. Dit was iets teveel van het goede, maar heb me kostelijk vermaakt en gezien hoe Rutte totaal geen grip kreeg op deze mensen en geen billik antwoord kon geven. En dan Marijnissen er nog even over heen, genade klap voor Rutte, en terecht! Daar gaan weer wat zetels down the drain i.i.g. in Groningen….

 14. mark2

  publiek is natuurlijk de grote sneue achterlijke menigte gisteravond. geen respect en dommer dan dom om zo te reageren!

 15. Otto Groeneveld

  So what denk je nou echt dat die Haagse psychopaat ergens warm of koud van wordt?

 16. GVR

  Geweldige TV

 17. edina

  Je zult zien het werkt averechts… helaas. Marijnissen zat er alleen om vuur op het olie te gooien. Kon hij makkelijk doen als ex politicus. Roemer zou zijn vingers hier niet aan branden. Domme actie van P en J

 18. Wolter

  Die Groningers moeten niet zo zeuren. Ze mogen blij zijn dar er wegen aangelegd worden en treinen rijden voor die paar steuntrekkers. Zonder het gas zou Groningen de enige provincie zijn die alleen maar geld kost.

 19. Anonymous

  TwanDS

  Laten we de dijken ook niet meer onderhouden en ophogen , want wie gaat beneden N.A.P. wonen of aan zee?

 20. Otto Groeneveld

  Wolter zonder Groningen had jij geen eten

 21. Mr money

  @anonymous 10.32

  Een ander politicus toch ook niet.

  Erg goedkoop scoren van p&j. Had er 1 uitgenodigd zodat deze 1 op 1 met Rutte erover kon debatteren. Nu was het maar een zooitje ongeregeld die overal door heen schreeuwden en niet het fatsoen hadden om Rutte te laten uitpraten.
  Maar ja alles voor de kijkcijfers he

 22. Gallus

  Jammer dat de Groningers eigenlijk NIET goed voor zichzelf opkwamen!
  Wat betreft het stoppen van gaswinning had Rutte nog een antwoord ter beschikking naamelijk dat de gasinstallaties niet op ander gas kunnen (dan slaan we de compleet VERLATE reactie over want de regeringen hadden het probleem veel eerder kunnen zien aankomen maar reageerden omwille van geld met onverwachte hilligheid; i.d.d. ook schande!).
  Waar met name de VVD -mentaliteit (geloof in geld) zich in dit geval schandelijk, zeer schandelijk heeft laten kennen is in het misselijke gebrek aan SCHADEVERGOEDING. Misselijk en vernederend en dom. Groningers werden met de meest ordinaire en doorzichtige smoesjes geconfronteerd. “Hebt u soms last van mollen” kreeg bv. Jan Mulders te horen! Talloze smoesjes in omstandigheden dat mensen soms in caravans slapen. DAAR had Rutte GEEN antwoord ter beschikking!!! Daar hadden de Groninger meer op moeten inzetten. Zij verdienen onmiddellijke en volledige schadevergoeding; alles renoveren, aardbevingbestendig maken, of volledige geldelijke schadevergoeding voor ALLES inclusie waardevermindering en persoonlijke fysieke en psychische schade door zorg en slaapgebrek!
  HIER is de eer van Nederland in het geding! Anders zijn we ordinaire profiteurs!

 23. Gallus

  Excuus voor de corrector op mijn tablet; de verschillende regeringen hadden het probleem veel eerder kunnen zien aankomen maar reageerden omwille van geld met onverschilligheid.

 24. gerdien

  Met Rutte hoeven we echt geen medelijden te hebben. Als premier moet hij tegen een stootje kunnen. Hij en zijn campagneteam wisten bovendien dat ze met ‘boze’ Groningse burgers zouden worden geconfronteerd en ze hadden zich gewoon niet goed voorbereid. Rutte heeft echt geen benul wat die bevingen hebben aangericht en vervolgens het jarenlang negeren door de Haagse politiek. Daar helpen geen gladde praatjes want die hebben de getroffen Groningers al jarenlang moeten aanhoren.

 25. joost

  Jammer dat de NPO=Vara zo vergiftigd links is, dat als er een rechtse politicus komt wel allerlei trucs worden verzonnen om deze te diskwalificeren.

  Hoe Jinek gisteravond toch onze MP zonder ingrijpen het voor Rutte onmogelijk maakte te praten waarvoor hij was uitgenodigd, geeft aan hoe partijdig zij en haar lijnkse clubje is en moet ik constateren dat Jan Roos de opmerking van het jaar over deze tv mevrouw maakte, door te stellen:”
  Jinek is niet objectief.

  Dat maakt haar tevens ongeschikt om op onze neutrale Nederlandse tv ons lastig te vallen.
  Zij is toch uiteindelijk onecht.
  De vaak hatelijk glimlachende Jeroen Pauw ( het enige dat hij echt goed kan) voegde wederom niks toe gisteravond.

 26. Jubbetje

  Demonstratie zonder vergunning.?

 27. joost

  II.
  Daarmee wil ik niet stellen dat de Groningers niet voor hun recht mogen opkomen.
  Die schade moeten wij met elkaar opbrengen en halen dat geld maar van ontwikkelingshulp en giga subsidies af.

 28. Jacques

  toen vorige week vrijdag Jesse Klaver in het nauw gebracht door een Boerin uit Drente : las ik niet van een rechtse NPO!

  Ik heb medelijden met de Groningers : sparen voor een huis wat je nu niet Meer kunt verkopen! en een NAM gesteund door VVD Henk Kamp die niks will vergoeden!

 29. Woodstock

  Er wordt elke dag een regio uitgenodigd, nu Groningen. Er waren 2 mensen aangesteld die vragen mochten stellen. dat de rest zo emotioneel is dat ze telkens gaan schreeuwen is volgens mij geen vooropgezet plan. Die emoties waren echt en P&J hebben ook diverse keren het publiek gevraagd stil te zijn. Maar die waren zo boos dat ze niet meer luisterden.

  En terecht ook, want het blijkt wel dat jaren lang niemand in de 2e kamer naar hun geluisterd heeft.

  Het publiek had een heel sterk punt. Klaar uit.

 30. b

  Get a life zou ik zeggen. Als wij de politici niet meer aan spreken mogen op hun beleid kunnen we de tent wel sluiten. Dit gebeurt dus elke dag he . Trouwens wie is Nielson die hier als prominent opgevoerd word ??? Groningen heeft een sterk punt , dat we het gas niet kunnen verlagen op dit moment , oke dan maar help die mensen en laat ze niet opdraaien voor al die miljarden die Nederland heeft verdient.

 31. Jaques

  Onze MP kan wel wat hebben. President waardig hoe hij hier mee om ging. Daar kunnen P en J een voorbeeld aan nemen. Wat een afgang voor deze presentatoren en hun redactie.

 32. Gallus

  Keet schoppen en domme Groningers!?
  Wie durft dat te zeggen!
  Als de Groningers zich van Nederland hadden afgescheiden hadden we een welgedaan miljonairspubliek gezien dat een warm bad zou zijn voor Rutte!
  Sukkels die over “domme Groningers” durven praten zien het verschil niet meer tussen GOED en DOM. Juist dat niet te zien is de kern van het slechtste in onze cultuur; geloof in geld en decadentie in die zin.

 33. Huib

  Ik heb alle begrip voor de Groningers. Tegelijkertijd bleef Rutte volkomen overeind. Het is een sympathieke en oprechte man. Een betere minister president zie ik niet. Stem VVD op 15 maart.

 34. Anonymous

  Slechte premier ooit. Bang om heikele kwesties aan te pakken en op te lossen. En geen premier voor iedereen. Dat is mede de oorzaak van zoveel spanning in dit land. Alles weglachen en bagatelliseren.
  Heb Jesse Klaver gisteren bij Tan gezien, Jesse is een natuurtalent!
  Heb nooit gedacht dat ik ooit op Groen Links zal gaan stemmen maar na gisteren? En hij lijkt ook toevallig sprekend op de populaire premier van Canada; Justin Trudeau.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Justin_Trudeau

 35. Ron

  @Jaques: :-)

 36. Ron

  Huib: :-)

 37. gtstfites

  dan schreeuwt ten minste nog iemand tegen hem want in zijn seks leven tussen delkanes gebeurt het niet hhihi!!

 38. Dennis

  @edina

  Bitch, please! Jansen weet dat UITERAARD omdat hij ook wel eens bij Pauw & Jinek zit. Je praat dan wat hier en daar voor en na de uitzending. EN dan kom je nog wel eens wat te weten. Volgende keer zelf nadenken hè!

 39. Joop55

  Dit is wel een PR-show van jewelste, uit de mond van een NPOfiel. Jammer.

 40. Paut Pielusma

  Pauw en Jinek denken niet partijdig te zijn, het tegendeel wordt steeds aangetoond.

 41. Gallus

  Wie was trouwens die “kerstfeestfiguur” op het eind.
  Zelden zo’n onsamenhangende waterval van onverwerkte en onsamenhangende compleet opgefokte emoties gezien.
  Rutte zou het wel goed doen als leraar.
  Tja wat denk je? In zijn positie?
  Geef leraren meer positie, laat ze niet lijden onder verdwaasde socio’s (die ongetwijfeld Rutte met rust laten), die zichzelf werk verschaffen met vergiftigende cursussen.

 42. karel

  Jinek en Pauw laten zich omringen door ADHD- matige cabaretiers, die wel alles mogen zxeggen, beledigen en demoniseren.
  Gisteravond ook weer zo’n idioot, die het over kerstmis had.
  Ook Vara.
  Die zullen ons nog jaren en jaren links trachten te hersenspoelen.

 43. Annoniemus

  Als Asscher er gezeten had zou het publiek ook zoveel tijd hebben gekregen om te schelden en te schreeuwen , of zou Pauw dan geroepen hebben “Heren Heren ” ?!!!

 44. Anonymous

  Je kan wel zien dat vooral mensen uit de randstad hier reageren ,Rutte is al 6 jaar mp en in die jaren zijn de aardbevingen strek toegenomen ondanks dat gooit kamp de gas kraan verder open ,weten jullie wel hoeveel leed daar is ,bv een bakker die over de zeventig is die hun bakkerij niet kunnen verkopen om dat het op instorten staat en door moeten werken omdat hun pensioen in het bedrijf zit elke nacht met angst in bed liggen,dit jaar al 27 bevingen ,en dan mogen ze niet boos zijn en medelijden hebben met Rutte, ik hoop dat de hele politiek nachten ervan wakker ligt,gewoon schandalig hoe die mensen door de NAM en de politiek behandelt worden.

 45. Sven L.

  Tja, wat verwacht je als je deze gasten uitnodigt en maar 5 minuten uittrekt voor het onderwerp. dan wordt men kwaad, en terecht. Je zal er maar wonen!

  Puur effectbejag door deze mensen in de studio te zetten. Zij krijgen verwachtingen als ze weten dat de premier er ook zal zitten en zien hun kans schoon om hun beklag te doen. Er wordt al jaren niet naar ze geluisterd.

 46. Doe

  Als jezelf in een aardbevingsgebied woont piep je wel anders parasieten.

 47. Anna Roukema

  Er gaat niets boven Groningen.

 48. Mark

  Groningers moeten niet zeuren. Ik was allang verhuist. En verkoop je huis maar aan de gemeente, want die slopen meestal toch alle opkoop.

  Aardgas is nodig! Moet heel Nederland dan in de kou gaan zitten? Precies zoals Rutte het zegt.

 49. Anna Roukema

  Fijn was dat he? Rutte . Had je maar normaal moeten zijn.

 50. Mark

  Trouwens, winnen die Groningers toch nooit van de Gasunie en de politiek. Tweede kamer heeft veel meer belang bij de rest van Nederland, dat die er wampjes bijzit, dan een stel zeurende boeren. Klagen als een boer met kiespijn dus.

 51. Henk en Ingrid

  Niet onze Min. President

 52. Anonymous

  Mark jij bent te dom om voor de duivel te dansen

 53. Gallus

  @Mark
  Je hebt op twee punten wel ongelijk;
  Ten eerste waren de problemen bij overheid al lang bekend dus tijd genoeg voor overschakeling gasinstallaties.
  Belangrijker is tweede punt; de chadevergoeding die grotendeels uitblijft d.m.v. doorzichtige en vernederende smoesjes zoals mollen en andere “natuurlijke” oorzaken.
  Evident onrecht! Niets anders.

 54. Henk en Ingrid

  En nu zit Rutte tussen twee vuren , Gronigen gas en\of Poetin gas. Hij heeft iedereen tegen zich, IEDEREEN!

 55. ad

  Zo hoorde het! De échte omroepen onder de verstikkende NPO-vlag (KRO-NCRV, VARA-BNN), lieten nu zien dat ze nog ergens een (ver) gevoel hebben bij hun principes, wat je daar ook van vindt.
  Dat zag je maandag ook bij Het Lagerhuis waar een niet al te linkse debater aan het eind snoeihard werd afgeblaft door Witteman. Het was een tegengeluid voor de VARA, dus kappen.
  Zo lang dit de NOS niet is, heb ik er geen moeite mee, ook al ben je het niet eens met de politieke voorkeuren van die omroepen.
  Het is anders een kwestie van: willen we die nog wel, of met zijn allen één NPO? Aan de politiek de keuze!

 56. Anonymous

  Ad hij werd onderbroken omdat hij van het onderwerp afweek.

 57. Martijn

  Misschien was het wat te direct op de man gespeeld, maar die mensen waren terecht boos. Het is schandalig hoe de overheid met hen en de aardgasproblemen omgaat.

 58. Van Leemhuyzen

  Die Johan Fretz is een mentaal verdwaalde.

 59. Van Leemhuyzen

  + Wouke Scherrenburg. Zucht.

 60. Ron

  Ach Van Scherrenburg…Stemt D66 en is neoliberaal…need I say more…

 61. Sip

  Jinek is mij iets teveel links. Je hebt de premier gewoon voor het blok gezet op een niet zo’n mooie manier. De premier heeft zich goed geweerd. Voor mij is hij de juiste leider voor dit land. Je moet Jesse Klaver niet zo de hemel in prijzen; ik heb een hybride auto en probeer zuinig met energie om te gaan, maar dit is Groen Links niet genoeg. Auto rijden wordt met Groen Links onbetaalbaar.

 62. Sebastiaan

  Afgelopen maandag werd Rutte door de links georiënteerde Jeroen en Eva nog getrakteerd op een bus boze Groningers. Hoe anders is het platform vanavond dat aan Jesse Klaver wordt geboden. Een bus vol jongeren uitnodigen. Exact zijn doelgroep. Veel duidelijker kun je je politieke voorkeuren volgens mij niet etaleren. Straatvoorbeeld van niet objectieve journalistiek. Of eigenlijk mag je dit niet eens journalistiek noemen. Daarmee doe je anderen tekort. Ook niet echt een level playing field zo.

 63. Anonymous

  @Sebastiaan

  Nee, jij had je politieke voorkeuren niet beter kunnen etaleren. Geen woord als Klaver klem wordt gezet door Drentse boeren. Geen woord als een of andere kakmadam meermaals tegen Thieme zegt dat deze haar heeft verraden. Nee, Sebastiaan pakt precies die momenten eruit om een scheef beeld van de werkelijkheid te kunnen schetsen en te doen of alleen Rutte de sjaak was en Klaver alleen maar bijval heeft gekregen in Pauw & Jinek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.