Oud-NOS-ster Gijs Wanders boycot NOS Journaal

Foto: TROSOud-Journaallezer Gijs Wanders (66) heeft er geen spijt van dat hij elf jaar geleden vertrok bij de NOS. Sterker nog: hij wil het NOS Journaal niet eens meer zien. Dat geeft hij aan in weekblad Privé. Wanders was eerst verslaggever en later presentator van de nieuwsrubriek. Na zestien jaar stopte hij. “Ik kijk tegenwoordig nauwelijks nog naar de Journaal-uitzendingen. Nieuws gaat vaak over de schaduwkant van het leven. Het ondermijnt mijn energie en creativiteit“, geeft hij aan.

Aan de NOS lag het niet, aldus Wanders. “Bij het NOS Journaal kreeg ik alle vrijheid om me te ontwikkelen. Met reportages in binnen- en buitenland, zoals de Bijlmerramp in 1992 en staatsbezoeken, maar ook voor het Jeugdjournaal.

Zijn vertrek werd puur ingegeven door zijn eigen gevoel. “Eigenlijk wilde ik eerder stoppen, omdat ik al geruime tijd met allerlei plannen en idealen rondliep.

Uiteindelijk begon hij een creatief bedrijf. Veel leuker dan het Journaal, vindt Wanders. “Nieuws is maar een deel van de werkelijkheid, er is zo veel meer. Ik wilde ook die kant laten zien, zeg maar de verhalen die de kracht van mensen tonen. Daarom begon ik voor mezelf.

Het Privé-interview met Gijs Wanders kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen