Ook Rutger Castricum vond Wilders niet sterk

Rutger Castricum, verslaggever van de rechtse omroep PowNed, vindt net als vele anderen dat Geert Wilders niet zo sterk was in het EenVandaag-debat. Dat laat hij weten op beeld en op Twitter. Mark Rutte straalde veel meer gezag uit dan de PVV’er. “Wat ik vind dat u goed deed – het zal Wilders minder bevallen zijn – is dat u steeds zei: ‘Het land moet bestuurd worden. Je kunt wel steeds twitteren vanaf de bank, maar er moeten ook oplossingen zijn’“, zei Castricum na afloop tegen Rutte.

Castricum vond het ook een beetje gênant dat Wilders tijdens het debat sprak over verkiezingen op maandag, terwijl die op woensdag zijn. “Je kunt zeggen: ‘Kleinigheidje’, maar voor u is het wel lekker even.”

Ik denk dat Geert Wilders nu weet hoe Badr Hari zich voelt na een duel“, aldus Castricum tegen Rutte.

De premier daarop: “Hij was toch niet zo slecht? Hij had volgens mij een paar heel goede debetmomenten.”

Castricum voegt op Twitter toe: “Geert heeft te weinig uren gemaakt deze campagne om te kunnen groeien in debat. Op die bankstel metafoor zat hij muurvast.

Wilders heeft bijna al zijn tv-optredens afgezegd. Dit was pas zijn eerste debat. NRC-baas Peter Vandermeersch: “Ik begrijp nu beter waarom Wilders niet deelnam aan debatten. Dit debat verloor hij. De kreten van Geert Wilders klonken erg hol.

Foto: PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen