OG3NE onthult Songfestival-lied Lights and Shadows

Het nummer waarmee OG3NE ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kiev is onthuld. Via verschillende radiostations en een livestream op Facebook is Lights and Shadows zojuist in première gegaan. Dat heeft Avrotros laten weten. Avrotros spreekt van een ‘prachtig harmonieus en zeer persoonlijk lied. “Lights and Shadows is een muzikale ode aan hun moeder en een hart onder de riem voor alle mensen waarbij de gezinssituatie door ziekte is ontwricht.

Al een aantal jaren is de moeder van OG3NE-zangeressen Lisa, Amy en Shelley ernstig ziek. “De impact die dit heeft op het hechte en muzikale gezin is groot. Samen steunen ze elkaar door dik en dun, zorgen ze voor elkaar maar is er ook verdriet. De doorbraak en het succes van OG3NE zorgen voor zeer waardevolle geluksmomenten.”

Wij gaan er alles aan doen om Nederland trots te maken en de titel naar ons land te halen. Tevens willen we een lach van trots op het gezicht van onze moeder toveren. Een dankbetuiging voor alles wat zij voor ons heeft gedaan en nog steeds betekent“, aldus Lisa, Amy en Shelley.

Het nummer is geschreven door Rick Vol, vader van de drie zussen, en de vriend van Shelley: gitarist Rory de Kievit.Vol: “In Lights And Shadows heb ik samen met Rory geprobeerd het onzekere en onstabiele leven dat patiënt en familie leiden weer te geven en het te bestrijden met positiviteit en hoop. Het lied moet vooral kracht geven.”

De onthulling van het Songfestival-nummer lokt altijd veel reacties uit. Daar zei OG3NE tijdens de onthulling over: “Het is wel heel belangrijk wat iedereen ervan vindt, want we staan voor ons land en daarvoor doen we het. We hebben het liedje wel met een reden gekozen en staan er zó honderd procent achter, dat het volgens ons zo moet zijn.”

Iedereen achter ons krijgen zal nooit lukken: het is een smaakkwestie. Als veel mensen achter ons staan, zou het wel een beter gevoel geven onderweg naar het Songfestival.

Maurice Wijnen, de Songfestival-kenner van Shownieuws, is in elk geval lyrisch: “Everything I hoped for! Het Songfestival-lied van OG3NE heeft de gewenste sterke opbouw en is de perfecte showcase voor de drie stemmen! Fan!

En Marga Bult: “Jemig mensen wat een prachtig nummer van OG3NE, WAUW!! Kippenvel mensen. Zo mooi. Ben dolenthousiast.

SBS 6-ster Selma van Dijk: “Hoppekee, OG3NE gaat hier echt wel mee winnen. Zo, ik heb het gewoon gezegd!

Het Eurovisie Songfestival wordt in mei uitgezonden op NPO 1 en zal wederom miljoenen tv-kijkers entertainen.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen