NPO wil geen flexibele regioblokkade

De NPO is niet van plan om te werken met een flexibele regioblokkade, zodat de livestreams van NPO 1, 2 en 3 op bepaalde momenten wél gewoon op te vragen zijn in het buitenland. Dat laat de NPO weten op Twitter. NPO 1, 2 en 3 zijn live te bekijken via de NPO-site, maar niet vanuit het buitenland, omdat sommige uitzendrechten een geografische beperking hebben. De streams zijn echter ook niet beschikbaar tijdens uitzendingen die helemaal geen rechtenbeperkingen hebben.

Als een kijker klaagt dat hij daardoor de verkiezingsuitzending van de NPO niet live kan kijken zonder een vpn-verbinding te gebruiken, antwoordt de NPO: “Op 1, 2 en 3 zit een blokkade in verband met de rechten van bepaalde programma’s. In het buitenland kun je wel kijken naar NPO Nieuws, NPO Politiek en BVN. Daarnaast zijn veel programma’s na uitzending terug te kijken op npo.nl.

De NPO stelt dat de regioblokkade niet programmaspecifiek in te stellen is. “Omdat op de livestream van allerlei programma’s voorbij komen en dit tot veel onduidelijkheid zou leiden over wanneer de livestream wel en wanneer niet, te bekijken is. Daarom zijn er twee aparte themakanalen voor politiek en nieuws.

Dit is niet vanuit de klant denken, klaagt de kijker. De NPO: “Op gemist en BVN is heel veel terug te kijken! Om die reden is BVN er voor Vlamingen en Nederlanders in het buitenland :).

Een bezorgde internetgebruiker uit Friesland wordt door de NPO gerustgesteld: “In Friesland moet het gewoon lukken hoor.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen