NPO vanavond met eerbetoon aan Kitty Courbois

Geplaatst op Fri 17 Mar 2017 om 9:25

De NPO heeft zijn programmering voor vanavond aangepast vanwege het overlijden van actrice Kitty Courbois afgelopen zondag. Zowel op NPO Best als op NPO 2 is een ingelast programma te zien. Dat heeft de omroep laten weten. De VPRO brengt op de late avond na Nieuwsuur, om 22.55 uur, de film Monte Carlo met Courbois op de buis. Hieraan voorafgaand is op NPO Best om 22.05 uur een aflevering van Villa Felderhof uit 1996 te zien waarin Courbois met Jan des Bouvrie te gast was.

Monte Carlo is een Nederlandse roadmovie uit 2001, waarin sjacheraar en automonteur Danny (John Wijdenbosch) in opdracht van een rijke klant diens zieke moeder naar Monte Carlo rijdt. Gehaaide Danny en gewiekste Constance (Kitty Courbois) blijken zeer aan elkaar gewaagd; wat een ‘sentimental journey’ had moeten worden ontaardt in een avontuur waar Bonnie en Clyde jaloers op kunnen zijn…

In Villa Felderhof logeren Courbois en Des Bouvrie bij Rik Felderhof in zijn buitenhuis aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Ze logeren een aantal dagen in de villa, doen met gastheer Felderhof onder meer inkopen voor een maaltijd en nemen, bladerend door fotoalbums, hun levensverhaal en karaktereigenschappen door.

Courbois vertelt openhartig over liefde en relaties, maar ook over de band met haar moeder. Ze geeft aan dat ze haar moeder pas op latere leeftijd is gaan waarderen. Ze is als enige aanwezig bij het overlijden van haar moeder en heeft daar dierbare herinneringen aan. Bij het vertrek uit de villa schrijft ze in het gastenboek: ‘partir c’est mourir un peu’.

NPO Best is te zien in het basispakket van KPN (kanaal 58) en Ziggo (kanaal 311).

Foto: NPO
12 Reacties op “NPO vanavond met eerbetoon aan Kitty Courbois”


 1. Wolf

  En WEER een dansende lachende neger op een foto , omdat het MOET van de politiek correcte Staatstelevisie en de anti zwarte pieten club van RTL.

 2. Ramon

  @Wolf toevallig wel een van de mooiere rollen van Kitty!

 3. Wolf

  @ Ramon , 9.38 uur , Kitty blijf ik af. Een Top Actrice was het.

 4. Anonymous

  @Wolf
  Mag een hoofdrolspeler niet op een affiche worden afgebeeld ?

 5. Wolf

  @ Anonymus 9.46 uur . Er was maar 1 hoofdrolspeler in deze film en dat was Kitty. Uit duizenden fragmenten kon er gekozen worden en toch nog dit hierboven staande fragment plaatsen is puur politiek correcte ANGST.

 6. Vos

  Wolf gewoon negeren, mensen. Er zit een steekje los bij die gast. In een reactie op dit bericht van mij gaat hij waarschijnlijk zeggen dat ik moet huilen omdat links verloren heeft. Hij neemt nl. aan dat alleen linkse mensen hem een idioot vinden en ik moet dan dus wel links zijn.

 7. Kees D

  @Vos “Wolf gewoon negeren” is een woordspeling of bedoeld om hem aan het hyperventileren te krijgen? ;-)

 8. Vos

  @Kees D

  Haha! Ik moest twee keer lezen voor ik je snapte, dus het was niet bewust. Wat hyperventilatie zou hem overigens geen kwaad doen, denk ik zo.

 9. Tsicsar

  negeren of NEGERen ?

 10. Henk II

  @ Vos Ik wil niet veel zeggen maar jou reactie’s puilen uit van linkse gedachten. Natuurlijk zijn de gedachten vrij . Maar de meningen ook. Ook die van wolf. We leven hier niet in de DDR hoor. Trouwens weet je al dat D66 Pechtold toenadering zoekt met DENK? Prettig weekend.

 11. Meneer van Beheer

  @Henk II; weet je niet dat DENK Erdogan-trollen zijn die hier proberen zijn invloed uit te oefenen. Negeren als de pest.

 12. jubbetje

  DENK is het remspoor in de onderbroek van Nederland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.