NPO-baas Shula Rijxman prijst Jort Kelder

NPO-baas Shula Rijxman heeft woensdag met zeer tevreden gevoelens gekeken naar de NPO 1-show De Stelling van Nederland met Jort Kelder. Dat laat ze weten in een blogpost op de NPO-site. Na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten, die onverwacht was omdat de media niet wisten wat er speelde bij de ‘gewone’ bevolking, gaf Rijxman aan dat ze van die fout wil leren. Het volk dat niet gehoord wordt, moet weer gehoord worden, zei ze in De Wereld Draait Door.

Naast haar voorstellen voor werkgroepjes, analyses en vergaderingen kwam ze steeds weer met één concrete oplossing op de proppen: townhall meetings. Jort Kelder vervulde die wens afgelopen woensdag op NPO 1: in Rotterdam liet hij live gewone mensen met elkaar discussiëren.

Het is Rijxman erg goed bevallen. “De eerste town hall van de publieke omroep was wat mij betreft een groot succes. En voor herhaling vatbaar. Want het idee is een pop up programma. Bij grote gebeurtenissen van nationaal belang, hebben we het binnen een paar dagen op de buis. Dus wie weet komt Jort wel naar jou toe binnenkort.”

Mijn complimenten aan de Avrotros voor het snel opzetten en produceren van dit mooie format. En Jort deed het ongelooflijk knap in een zaal vol van de meest uiteenlopende mensen en meningen.”

“Of ‘meer seks met elkaar’ de oplossing is voor alle tegenstellingen, zoals Jort grapte, weet ik niet. Maar baat het niet dan schaadt het niet, zullen we maar zeggen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen