NPO 2 met dagelijkse realityshow: ‘Niet Utopia-achtig’

NPO 2 gaat strijden tegen de polarisatie in ons land met een nieuw dagelijks realityprogramma. Net als Utopia gaat het programma over mensen die met elkaar samenleven, maar daarmee houdt de vergelijking ook direct op. Dat vertelt zenderbaas Gijs van Beuzekom tegen Villamedia. Van Beuzekom wil doorgaan op de weg die hij met Schuldig heeft ingeslagen. “We zijn nu bezig met een dagelijkse documentaire waarin we laten zien hoe Nederlanders met elkaar samenleven.”

Het programma moet in 2018 het levenslicht zien. Op de vraag of het om de publieke versie van Utopia gaat, antwoordt Van Beuzekom: “O nee, ik ben erg van de échte televisie waarin niets is gescript. Het idee is een dagelijkse docuserie van 25 minuten op Nederland 2 om half 8. Daarin laten we zien hoe Nederlanders samenleven.”

De NPO 2-baas wil met het programma laten zien ‘hoe het er in dorpen aan toe gaat, in wijken en steden’. “Hoe Nederlanders en mensen van niet-Nederlandse afkomst samenleven, hoe religies zich tot elkaar verhouden.”

Het is nog niet bekend welke omroep dit programma gaat maken. “Ik kan me ook voorstellen dat het programma door meerdere omroepen wordt gemaakt, dat iedere omroep een bepaalde plek covertIk ben er erg enthousiast over en de omroepen gelukkig ook“, besluit de zenderbaas.

Wie niet kan wachten om te zien hoe het er in dorpen aan toe gaat, in wijken en steden, kan terecht op webcamsinnederland.nl.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen