NPO 1 verkoopt KLEM aan Vlaamse zender Eén

Geplaatst op Mon 20 Mar 2017 om 15:40

NPO 1 heeft de tiendelige serie KLEM verkocht aan de Vlaamse publieke omroep. Daar zal de serie net als bij ons te zien zijn op de grootste zender van het land: Eén. Dat heeft BNN-VARA laten weten. De omroep is er trots op dat de Belgen de serie met Barry AtsmaJacob Derwig en Georgina Verbaan hebben aangekocht. “Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VRT besloten weer een Nederlandse serie aan te kopen. Naar verwachting zal KLEM dit najaar te zien zijn op bij de VRT op Eén.”

In Nederland is aanstaande donderdagavond de seizoensfinale van KLEM te zien. De serie werd de afgelopen weken door gemiddeld 1,6 miljoen mensen bekeken, inclusief uitgesteld kijken en terugkijken op Uitzending Gemist.

Het tweede seizoen van KLEM wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden.

KLEM vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Derwig).

Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius.

Foto: BNN-VARA
16 Reacties op “NPO 1 verkoopt KLEM aan Vlaamse zender Eén”


 1. Woodstock

  In het begin gekeken, maar werd toch weer saai, helaas. Gebeurt vaak bij series van Hollandse bodum.

 2. Tsicsar

  Dit is samen met “SMERIS”echt een TOP serie.
  spannend , verassend, en zeer goed acteer werk.
  in tegenstelling tot – Woodstock – ben ik het niet eens met hem dat het saai is, telkens opnieuw zit er een spannende wending aan.

 3. Wolf

  Mooi , kan er meteen wat terug verdiend worden op die miljarden per jaar die verkwanselt worden aan die NPO ambtenaren in Hilversum.

 4. Wigwam

  Uitstekende serie, niveau Penoza.

 5. Martijn

  Ik vind het misschien zelfs nog net iets spannender dan Penoza omdat het allemaal wat subtieler gaat. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk. Leuk dat ze het in België ook zien!

 6. Bart

  Ik vind het wat traags hebben

 7. Tsicsar

  ja traag….ik vind het beter als alles afraffelen.
  gewoon een super goed geacteerde spannende serrie !
  maar zoals martijn al zei, smaken verschillen

 8. Henri V

  Echt een top serie.

 9. Joan

  Ik vind het ook te saai geworden. Gaat te traag.

 10. watiserdan

  eigenlijk best raar dat zoiets teverkopen valt aan de belgen immers zijn npo1/2/3hd ook gewoon in belgie tezien.

 11. Rogier, Amsterdam

  Uitstekende serie. Jammer dat het deze week alweer afgelopen is. Goed geschreven en gecast. Glansrol voor Jacob Derwig.

 12. Anonymous

  @watiserdan Witse of Flikken waren hier in NL ook te bekijken via België1, toch kijken we het massaal op npo1 en niet via België, dus zo raar is het toch niet.

 13. josdays

  Ik houd juist van dat trage. Dat er een hele aflevering lang niet zoveel gebeurt, en dan ineens een paar rare plotwendingen. Past goed in de traditie van Vuurzee en Overspel, ook twee topseries. Sommige bijrollen zijn wat minder. De acteur die de bloedenge Wally speelt verdient dan wel weer een dikke pluim!

  Zag vanavond een halve aflevering van Nieuw Buren 2. Dat is pas echt matig en gezocht. Zelfs een acteur als Fedja van Huet gaat daar jammerlijk onderuit. Ongeloofwaardig en goedkoop.

 14. Joep

  Echt veel te traag. We kijken nog steeds om het maar af te zien, maar het gaat veel te traag. Er hadden al lang doden kunnen (en moeten) vallen. De vier hoofdrolspelers vind ik geweldig!

 15. GVR

  Dat word onder titte len.. maar dan heeft een eindelijk ‘n goed programma!!

 16. Marijke

  Inderdaad heeft het trage na de spetterende eerste aflevering ook mij op het verkeerde been gezet. Als je het bekijkt voor wat het is, is het een heel mooie serie waarin de hoofdpersoon ontzettend worstelt met waar hij in verzeild is geraakt. Dat wordt heel goed gespeeld door Atsma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.