Moslimtalkshow NPO bekeert PVV-stemmer

De Nieuwe Maan, de moslimtalkshow van de NPO die in mei verhuist naar prime time, heeft een PVV-stemmer aan het twijfelen gebracht. Dat zegt presentatrice Nadia Moussaid vandaag in de Volkskrant. Moussaid wil met het programma, dat wordt uitgezonden door de NTR, iets doen aan de angst en het onbegrip dat er in onze samenleving is. “Laatst kreeg ik een mail van iemand die op de PVV wilde stemmen en door ons programma was gaan twijfelen“, zegt de presentatrice.

Met die mail was Moussaid erg blij. “Nu maak ik De Nieuwe Maan niet om kijkers te ontmoedigen op de PVV te stemmen, ik wil vooral dat mensen zich niet meer door angst laten leiden. Maar als ik zo’n mail lees, denk ik wel: fuck yeah!

De huidige politieke situatie in ons land vindt Moussaid zorgelijk. “‘Ik word er best cynisch van. Jongeren die zich niet meer bezighouden met wat er in de wereld speelt en niet eens gaan stemmen. Trump en Wilders, die steeds opnieuw de legitimiteit van de media in twijfel trekken. VVD en PVV, die verkiezingsdebatten boycotten…

Hoe kun je als journalist nog je werk doen als politici alleen via de door henzelf gecontroleerde kanalen zenden, maar niet meer met elkaar in discussie durven te gaan? En als de PVV straks gaat regeren, moet De Nieuwe Maan natuurlijk als eerste weg.

Het Volkskrant-interview met Nadia Moussaid kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR/Geert Broertjes

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen