‘Mensen denken dat GTST-sterren dom zijn’

Foto: TROSMensen hebben bij GTST-sterren vaak het idee dat ze compleet achterlijk zijn. Dat heeft Katja Schuurman aan den lijve ondervonden, vertelt ze in de Volkskrant. Schuurman is naar eigen zeggen best slim. Op school was ze een studiebol en haalde ze altijd de hoogste cijfers van de klas, vertelt ze in de krant. “En toen werd ik op mijn 19de in één klap bekend als Jessica van Goede Tijden, Slechte Tijden. Met bijbehorend imago“, aldus de actrice, tegenwoordig vooral actief als presentatrice.

Ze merkte het GTST-effect direct. “Mensen gingen, serieus, heel langzaam tegen me praten en heel duidelijk articuleren, omdat ze dachten: die snapt er anders geen hol van. Dat was om gek van te worden.”

Schuurman wilde men bewijzen dat ze wél slim is. “Ik ben coltruien gaan dragen om te bewijzen dat ik echt wel slim was. Liet merken dat ik moeilijke boeken las, maar dat kwam zo stompzinnig over dat ik het zelf niet eens geloofde – terwijl het wel waar was.”

‘Dat ligt achter me. Ik weet wat ik waard ben. En nu vind ik het een groot compliment dat mensen me op mijn 42ste nog steeds aantrekkelijk vinden. Nee: dat mijn lief me aantrekkelijk vindt. De rest is niet van wezenlijk belang.”

Het Volkskrant-interview met Katja Schuurman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen