‘Mensen denken dat GTST-sterren dom zijn’

Geplaatst op Fri 17 Mar 2017 om 10:00

Foto: TROSMensen hebben bij GTST-sterren vaak het idee dat ze compleet achterlijk zijn. Dat heeft Katja Schuurman aan den lijve ondervonden, vertelt ze in de Volkskrant. Schuurman is naar eigen zeggen best slim. Op school was ze een studiebol en haalde ze altijd de hoogste cijfers van de klas, vertelt ze in de krant. “En toen werd ik op mijn 19de in één klap bekend als Jessica van Goede Tijden, Slechte Tijden. Met bijbehorend imago“, aldus de actrice, tegenwoordig vooral actief als presentatrice.

Ze merkte het GTST-effect direct. “Mensen gingen, serieus, heel langzaam tegen me praten en heel duidelijk articuleren, omdat ze dachten: die snapt er anders geen hol van. Dat was om gek van te worden.”

Schuurman wilde men bewijzen dat ze wél slim is. “Ik ben coltruien gaan dragen om te bewijzen dat ik echt wel slim was. Liet merken dat ik moeilijke boeken las, maar dat kwam zo stompzinnig over dat ik het zelf niet eens geloofde – terwijl het wel waar was.”

‘Dat ligt achter me. Ik weet wat ik waard ben. En nu vind ik het een groot compliment dat mensen me op mijn 42ste nog steeds aantrekkelijk vinden. Nee: dat mijn lief me aantrekkelijk vindt. De rest is niet van wezenlijk belang.”

Het Volkskrant-interview met Katja Schuurman kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
14 Reacties op “‘Mensen denken dat GTST-sterren dom zijn’”


 1. nooit ook

  Mijn indruk is dat alle BN’ers domme mensen zijn.

 2. Annoniemus

  De vraag stellen , is hem beantwoorden !

 3. WTF?

  De hele opmaak van deze pagina is raar bij mij. Linksboven zoals gebruikelijk het artikel. RECHTBOVEN de reactie en de invulvelden Naam, E-mail en Website. Onder het artikel en de reacties een enorm invulveld voor je reactie. LINKSONDER de lijst met laatste 10 reacties met daaronder de meest gelezen artikelen in februarien en de poll. En MIDDENONDER de lijst met de laatste artikelen.

 4. joost

  Nou ja Katja, je had een leuk smoeltje, maar je bent geen top actrice.

  GTST is trouwens qwa houdbaarheid we aan het einde denk ik.

  Als ik die flauwe homo scenes thans zie met 2 overschatte aceurs, zap ik maar weg.

  Ook dat vrouwtje ( nina ? ) die bij de entree met dat schoudertje zo amateuristisch in beeld komen en verder alleen maar gillen door de serie wandelt, kan er qua actrice helemaal niks van.

  Sorry dus Katja, maar in GTST zien we alleen B en veel C acteurs .
  Waarmee ik niet zeg dat zij dom zijn, maar ze spelen gewoon niet goed genoeg.

 5. joost

  MC: site qua opmaak thans een puinhoop.

 6. dynamische dennis

  Maaaar nu.. heb ik er ééén.. die preciesss weet hoe het moet

 7. pepe

  Headline: “Mensen denken.”

 8. Paulus Pietsma

  Dat is dom…

 9. Paut Pielusma

  Observerend de acteertalenten van Katja moet dat ook haast wel.

 10. Anonymous

  Ze is zeker nog steeds een lekker ding.

 11. Bart

  Hoe zou dat nou komen?

 12. Anonymous

  Bart
  zaterdag 18 maart 2017 om 10:05

  Hoe zou dat nou komen?

  Nou Bart vertel eens.

 13. Jubbetje

  voor een 42 jarige heeft ze al bes wel veel plooien in haar gezicht, dat wordt al vroeg aan de botox.

 14. anoniem

  Mijn leventje is al genoeg een soap. Heb ook nooit de behoefte gevoeld GTST te kijken.. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.