‘Media hebben normale mensen te lang genegeerd’

De media die zich zo’n zorgen maakten of ze de boze burger wel genoeg hoorden, kunnen zich nu beter achter de oren krabben waarom ze de normale mensen zo lang hebben genegeerd. Dat vindt Özcan Akyol, pagina-twee-columnist van het AD, schrijft hij in de krant. De Tweede Kamerverkiezingen hebben woensdag duidelijk gemaakt dat Nederland zich helemaal niet massaal schaart achter Geert Wilders. Hij is niet verder gekomen dan 20 zetels, ver onder de 33 van de VVD van Mark Rutte.

De ‘patriottische lente’ die Wilders voor zich zag, komt er niet. “Maandenlang zijn we in de media bestookt met alle klachten en besognes van de boze burger, die veel te lang genegeerd en verwaarloosd zou zijn, iets wat tot een politieke afrekening zou kunnen leiden“, schrijft Akyol in de krant.

In de praktijk blijkt nu dat die aandacht een beetje overtrokken was, aldus Akyol, die opmerkt dat Nederland heeft gekozen voor ‘positiviteit en optimisme’.

Akyol vraagt zich af waarom we ons bijna een jaar lang hebben laten gek maken door onheilspellende berichten over een politieke revolutie.

De conclusie zou moeten zijn dat normale mensen, die het beste met dit land voor hebben, en dat niet schreeuwend uitdragen, veel te lang zijn genegeerd, omwille van beroepsklagers en notoire querulanten. Nederland is minder hysterisch dan ons werd wijsgemaakt.

De AD-column Normaal van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen