MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

Geplaatst op Tue 28 Mar 2017 om 12:39

Om het lustrum van Heel Holland Bakt groots te vieren, heeft Omroep MAX iets nieuws bedacht: HHB-GEURTV. Op deze manier kunnen kijkers de geuren uit de opnametent thuis ervaren. Dat heeft de omroep laten weten. Heel Holland Bakt bestaat dit jaar alweer vijf jaar. “Afgelopen zomer reed er een tram door Amsterdam die de geur van appeltaart verspreidde, maar bij komend seizoen kan een selecte groep HHB-fans thuis genieten van de heerlijke geuren uit de Heel Holland Bakt-tent.”

MAX zoekt mensen die geur-tv willen testen. “Op Twitter en Facebook is het tijdens de uitzendingen vaste prik: kijkers die fantaseren over de heerlijke geuren die zich in de baktent verspreiden. Die fantasie wordt nu werkelijkheid: MAX is op zoek naar enthousiaste testers, die de geurkast thuis willen uitproberen bij het komende Heel Holland Bakt-seizoen.”

Aanmelden kan vanaf vandaag via de MAX-site. “Onder de inschrijvingen verloot MAX vijftig geurkastjes, die fans in bruikleen ontvangen en in de buurt van hun televisie kunnen zetten.

In de HHB-GEURTV-kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. In de uitzendingen van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt zitten geluidstonen waarop het HHB-GEURTV-kastje reageert.

Het technisch vernuftige kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn. De tonen zijn niet hoorbaar en niet schadelijk voor mens en dier.”

MAX noemt zichzelf ‘voorloper op het gebied van geurtelevisie’. “Nog nooit eerder was het voor gewone televisiekijkers mogelijk om thuis bij het beeld horende geuren waar te nemen.”

Als de test bij het aanstaande seizoen een succes blijkt wil MAX in de toekomst het aantal HHB-GEURTV-kastjes opschalen.

Heel Holland Bakt is dit najaar weer te zien op NPO 1.

Foto: MAX
18 Reacties op “MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt”


 1. Anonymous

  JAAA 1 APRIL!

 2. Ron

  1 april natuurlijk…

 3. onbekend

  1 april

 4. René

  Daar trappen we niet in meneer van Stoffelen!

 5. zonnetje

  wat een ontiegelijke flauwe 1 april grap. Nog geen glimlach waard. BAH!!

 6. Xan

  Zuurpruimerig zonnetje…

 7. Anonymous

  32 maart

 8. Laurens

  MAX verdient duidelijk niet de prijs voor origineelste 1 april-grap.

 9. zonnetje

  Hoort niet meer bij deze moderne tijd..1 aprilgrappen. Het hele leven is een 1 aprilgrap.

 10. LD

  Het opzetten van een ouderwetse 1-aprilgrap vind ik helemaal bij Max passen.

 11. Anonymous

  Ik denk dat dit wel de toekomst heeft

 12. Ikke

  Lekker goedkoop. Honderden senioren hebben al gebeld naar MAX.

 13. Ellen

  Wil het alleen hebben als Jensen weer op tv komt ;)

 14. Jantine Stuiver

  We kijken met een stel vriendinnen altijd naar heel Holland bakt en maken recepten om samen te eten, we hebben vaak gezegd, dat we de geur misten. Hoop dat we dat nu kunnen ervaren. met vriendelijke groeten Jantine

 15. erfgooier

  Jantine Stuiver
  dinsdag 28 maart 2017 om 18:46 :Sukkels!!

 16. Anonymous

  Jammer dat het nep is . Maar wat zouden ze doen als een kandidaat een scheet liet ?

 17. Anonymous

  @ Anonymous
  dinsdag 28 maart 2017 om 15:19

  Denk het niet.
  Is technisch niet mogelijk.

 18. Jawie

  Ik voorspel een trend camdera’s, microfoon en geursensors in je tv.
  Als het in de huidige televisies ingebouwde camera/oog ziet dat iemand één bil optilt, komt er al een sensor in aktie die via wifi regelt dat de ramen opengaan voor het eerstvolgende kwartier.
  Natuurlijk wordt er in de volgende generatie televisies een ook geursensor ingebouwd, want een combinatie van geur, beeld en geluid levert de beste statistieken. Handig voor zorgverzekeraars die rokers willen uitsluiten en pizza-eters hun eigen buikvetafzuigbehandeling willen laten betalen.
  Tevens kan de peuterspeelzaalveiligheidscommisie de vertrouwensarts laten inloggen via internet om te zien waar die blauwe plekken vandaan komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.