MAX na Heel Holland Bakt nu met diabetes-special

Foto: RTLOmroep MAX, de seniorenomroep die de Nederlandse huiskamers jaar na jaar binnenstormt met de suikertsunami van Heel Holland Bakt, komt met een tv-special over diabetes. Dat heeft de omroep laten weten. Volgens de omroep van Jan Slagter wordt diabetes vaak onderschat, terwijl het serieuze gevolgen heeft voor het dagelijks leven van ruim 1,2 miljoen Nederlanders. Daarom slaan Het Diabetes Fonds en de vijfuurshow Tijd voor MAX de handen ineen voor een special op dinsdag 11 april.

De suikerspecial bevat veel persoonlijke verhalen. Zo vertellen de 11-jarige Nienke en de 43-jarige Sandra hun verhaal over een leven met diabetes. Ook ziet men professor Bart Roep (LUMC), voor wie het zijn drijfveer is om diabetes te genezen. En acteur Joost Buitenweg is te gast, omdat zijn twee zoons diabetes type 1 hebben.

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. “Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken.”

Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.”

De diabetes-special zal op 11 april worden gepresenteerd door Martine van Os en Marc Klein Essink.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen