MAX na Heel Holland Bakt nu met diabetes-special

Geplaatst op Thu 16 Mar 2017 om 14:01

Foto: RTLOmroep MAX, de seniorenomroep die de Nederlandse huiskamers jaar na jaar binnenstormt met de suikertsunami van Heel Holland Bakt, komt met een tv-special over diabetes. Dat heeft de omroep laten weten. Volgens de omroep van Jan Slagter wordt diabetes vaak onderschat, terwijl het serieuze gevolgen heeft voor het dagelijks leven van ruim 1,2 miljoen Nederlanders. Daarom slaan Het Diabetes Fonds en de vijfuurshow Tijd voor MAX de handen ineen voor een special op dinsdag 11 april.

De suikerspecial bevat veel persoonlijke verhalen. Zo vertellen de 11-jarige Nienke en de 43-jarige Sandra hun verhaal over een leven met diabetes. Ook ziet men professor Bart Roep (LUMC), voor wie het zijn drijfveer is om diabetes te genezen. En acteur Joost Buitenweg is te gast, omdat zijn twee zoons diabetes type 1 hebben.

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. “Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken.”

Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.”

De diabetes-special zal op 11 april worden gepresenteerd door Martine van Os en Marc Klein Essink.

Foto: MAX
4 Reacties op “MAX na Heel Holland Bakt nu met diabetes-special”


 1. 1999

  Hetzelfde als McDonald’s salades aanbiedt als alternatief voor BigMacs, wat overgewicht veroorzaakt.
  Haha, geweldige vergelijking van mezelf! Jeetje, wat sla ik de spijker op zn kop. Ongelofelijk!

 2. Henk II

  Waarom laten ze het niet presenteren door die wandelende obesitas-bom Marc vd Linde?

 3. HBozzz

  De titel behoeft enige nuance: overgewicht door een teveel aan suikers kan inderdaad diabetes type 2 in de hand werken, echter diabetes type 1 (‘kinderdiabetes’) heeft daar niets mee te maken.

 4. Jawie

  Ja en Studio Sport komt met een kerst-special over ongelukken tijdens het sporten. Leuk, fijn, volgende keer de glutenvrije recepten op een rij? Banner onderin het beeld, Doe Dit Niet Thuis Na? Voed je kinderen op dan weten ze dat suiker slecht is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.